Fjällkunskap

Fjällkunskap för alla – framtaget för ungdomar

Fjällsäkerhetsrådet har tagit fram ett nytt utbildningsmaterial för fjällkunskap. Utbildningsmaterialet riktar sig till ungdomar i åk 7-9 men lämpar sig väl också för vuxna! Och varför inte göra utbildningen tillsammans med dina barn? Planerar du en fjällvandring med barn så rekommenderar vi verkligen att ni gör denna webutbildning! Vi lärde oss en hel del när vi gjorde den. :)

Läs också vår artikel om att Vandra med barn.

Fjällsäkerhetsrådet står bakom materialet

Naturvårdsverkets fjällsäkerhetsråd är de som tagit fram utbildningsmaterialet men Folkuniversitetet och Gymnastik- och Idrottshögskolan har varit med som pedagogisk expertis.

Behovet av ett läromedel om fjällkunskap har länge behövts. Och nu finns det alltså tillgängligt på nätet, helt gratis att användas i undervisningen. Och givetvis anpassat efter läroplanens krav.

Gör webutbilningen!

Friluftsliv i fjällen

Friluftsliv i fjällen är namnet på webutbildningen i fjällkunskap. Här kan ungdomarna lära sig om fjällens olika miljöer, om flora och fauna och inte minst om hur en fjälltur kan planeras och genomföras på ett säkert sätt. Men också kunskap om samer och renskötsel finns med i utbildningen.

Läs om Fjällsäkerhetsappen – en annan av fjällsäkerhetsrådets arbeten för säkrare vistelse i fjällen.

fjällkunskap

Bild lånad av Fjällsäkerhetsrådets webutbildning Friluftsliv i fjällen. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.