8 – Kasta puhpinnar

Vi har en bäck ganska nära där vi bor. Och idag gick vi dit för att kasta puhpinnar. Men innan ni får höra om det äventyret ska jag berätta om förra gången jag försökte det med stora E. 

Vi hade varit ute och gått en lång runda och som alltid hade ett gäng pinnar sysselsatt E i vagnen. Gäller liksom att ”muta” honom med något för att sitta kvar i vagnen ifall man själv vill promenera nån längre och snabbare sträcka. Han går nämligen väldigt gärna själv! Och då går det inte så fort för ALLT är väldigt spännande längs vägen…

Den gång hade han en ganska stor pinne i handen och när vi kom till bäcken och gick över bron föreslog jag att vi skulle kasta ner pinnen på ena sidan och se ifall den kom ut på andra sidan bron. Det gjorde den. Och det var väldigt fascinerande! Så han ville göra det igen. Med samma pinne. Vilket ju inte gick. Så besvikelsen var ett faktum. I flera dagar. Så många tårar över denna pinne… 

Så denna gång lade jag upp det hela på ett annat sätt! Jag hade själv plockat ett antal pinnar, jag hade dragit med E’s bästa kompisar med ut och hade förberett honom på vad vi skulle göra. Den blev succé! Det är ju så roligt att kasta puhpinnar! 

  
E: mössa från Ica Maxi (köpt på loppis), vantar från Polarn o. pyret, skalställ Makalu från Didrikssons och fodrade gummistövlar från Ica Maxi. 

F: mössa från Maxomorra, vantar och skalställ från Polarn o. Pyret, kängor från Ecco. 

#100småäventyr #utebarn

En kommentar