9 – St Hans backar

Thule ChariotBitande vind, precis under nollan och total snöbrist. Den skånska vinter i ett nötskal. Förutom då att det oftast är strax över nollan och dessutom fuktigt. Men vi bestämde oss för att ge oss ut ändå. Lillasyster lilla E byltades på och fick åka Chariotvagn som går att stänga helt och satt därför alldeles utmärkt under hela äventyret.

Stora E kläddes enligt konstens alla regler i  skidstrumpor och ullunderställ från Stadium som lager 1, fleecetröja från Houdini som värmande lager 2 och fleecefodrade galonbyxor från Didrikssons och IMG_6114skaljacka från Polarn o. Pyret som  skyddande lager 3. På huvudet hade han sin nya varma mössa från Urberg som fyndats på mellanrean. Alla kläder han hade på sig är fyndade på rea, outlet eller köpta begagnade. Kan i efterhand säga att han var den av oss som var varmast, frös minst och som INTE ville gå in igen!

Vi hade blivit förvarnade om att det var väldigt lerigt på plats dit vi skulle men minusgraderna gjorde att allt frusit och det var faktiskt ganska lätt att ta sig upp på ”stooooora beeerget” som E kallade högsta punkten bland St Hans backar i Lund!IMG_6125

Väl uppe på toppen berättade lillasyster högljutt att det var dags för mat och medan hon ammades samlade de andra expeditionsdeltagarna ihop allt nyårsskräp de kunde hitta!