32 – Hoppa i vattenpölar

Många är vi väl som älskat att hoppa i vattenpölar som barn?! Så även jag. Och så även min son. Jag minns att det tog ett tag innan han fattade grejen och innan dess plaskade han hellre med händerna. Men när han väl testade på riktigt var han såld. Och är fortfarande! :) Och ÄNNU roligare blir det när mamma öser på hon också! Så idag tog det längre tid än vanligt att gå till förskolan… För lämnade springcykeln hemma, packade in lillasyster innanför regnskyddet i vagnen och spanade alla vattenpölar vi kunde hitta på vägen! Både E och jag! Då är det gött att veta att vi båda har bra kläder.

Det jag däremot upptäckte var att trots att jag nyss bedömt det som att E kunde ha det där skalstället ett tag till för att det verkade lagom i storlek så måste jag nu bedöma det som för litet. För när han satte sig på huk och lutade sig framåt fick han en glipa bak i ryggen där det regnade på bar hud. Nu är det ju visserligen sommar och sträckan till förskolan inte så lång så just den här gången spelade det inte så stor roll. Men det gjorde ändå att jag förberedde på hans plats på förskolan att när de går ut idag så får han ta galonbyxorna som går högre upp på ryggen.

Tänk därför på att låta skalkläderna vara tillräckligt stora så att barnen när de rör sig (ofta mycket mer och annorlunda än vi vuxna) faktiskt inte blir blöta. För vem tycker det är roligt att vara ute när en är både blöt och kall in på bara skinnet?!