Snart dags för Upp och hoppa, Sverige!

Den 31 januari är det dags! – Kommer du vara med? – Sätt en markering i kalendern!

Som vi sagt många gånger: Barn och unga rör sig för lite och äter för dåligt. Bara 3 av 10 barn når upp till rekommendationen om 60 minuter fysisk aktivitet om dagen. Det är en utveckling vi måste förändra. Varje rörelse räknas, de största hälsovinsterna kommer nämligen av att börja röra på sig överhuvudtaget. Det behöver alltså inte vara speciellt komplicerat. Ledordet är istället vardagsrörelse, där all form av fysisk aktivitet räknas.

Detta är en av anledningarna till att vi gör våra Utemaningar varje vecka. För att just hjälpa barnfamiljer att komma ut och röra på sig lite mer. Och att göra det till en vana. Läs mer om Veckans Utemaning

Den 31 januari, dvs kommande torsdag, är det Upp och hoppa, Sverige. En dag för att verkligen bryta stillasittandet. Generation pep är initiativtagare till kampanjen och all vi peppare är laddade! Målet med dagen är att öka medvetandet kring vikten av vardagsrörelse

Det 31/1 är en torsdag vilket innebär att vi kommer släppa en ny Utemaning just denna dag som kommer vara kopplad till Upp och hoppa, Sverige. Vi hoppas ni hänger på och tillsammans kan vi hjälpas åt att sprida budskapet om att vi alla behöver röra på oss mer! Det handlar om vår och våra barns hälsa!

Vi kan inte säga mer nu men vi kan avslöja att det kommer handla om fysisk aktivitet i vardagen och rörelseglädje. Hur gör en för att faktiskt få in mer rörelse i vardagen?

Gå in på Generation peps hemsida och bli inspirerad. Vi tror årets kampanj kommer bli riktigt roligt. Och ni kan se en första teaser i första filmen nedan.
https://generationpep.se/sv/

Filmerna från Generation pep:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *