Hoppa hage

MATERIAL FÖR ATT HOPPA HAGE:

  • mark (asfalt eller plattor)
  • gatukritor eller en vanlig sten som går att rita med

Köp gatukritor hos Stor&Liten

hoppa hage

TIDSÅTGÅNG:

5-10 min

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rita upp en hage enligt bilden ovan
  2. Hoppa!

Reglerna

Börja i den lilla halvmånen. Hoppa från ruta 1 till ruta 2 till ruta 3. Hoppa sedan ut med benen och landa på ruta 4 och ruta 5 med ena foten i varje ruta. Hoppa sedan till ruta 6 och sedan till ruta 7 och 8 på samma sätt som ruta 4 och 5. Hoppa sedan till den stora halvmånen med siffran 9, vänd i ruta 9 och hoppa sedan alla rutorna i fallande ordning.

VARIANT:

För de små barnen räcker det gott och väl att hoppa hage jämfota genom hagen. Men de större barnen klarar ofta att hoppa på ett ben på de ensamma rutorna och landa på två fötter, en i varje ruta på dubbelrutorna.

En ytterligare annan variant är att kasta en sten som ska landa i alla rutor i tur och ordning. Börja med att kasta stenen till ruta 1 och hoppa över ruta 1. Hoppa sedan genom hela hagen tillbaka till ruta 2. Böj dig ner och ta upp stenen från ruta 1 och hoppa över ruta 1 till den lilla halvmånen. Uppreda sedan detta med alla rutorna. Hoppa alltså alltid över den ruta där stenen ligger eller där du nyss har plockat upp stenen från.

hoppa hage

En kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *