Pannkaksmuffins

Vi har senaste månaderna fastnat för att göra pannkaksmuffins! Receptet kommer ursprungligen från typ Buffétidningen tror jag. Vi gör det som ett alternativ till mellanmål och kan säkert varieras en hem del. Jag har plockat bort sockret för det tyckte inte jag behövdes och nästa gång ska jag prova göra dem med grahamsmjöl istället för bara vetemjöl. De är i vilket fall som helst kanon att ha med sig som utflyktsfika! Vilket är anledningen till att vi tipsar om de här… 

Recept pannkaksmuffins

  • 2 dl vetemjöl
  • (2 msk socker)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • (1 tsk finrivet citronskal)

Blanda smeten, häll i muffinsformar, in i ugnen 225 grader i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllengul färg. När de står i ugnen ser de superfluffiga och fina ut men när de kommer ut sjunker de ihop… Serveras som de är eller tillsammans med bär och grädde, sylt och kvarg eller hur en nu känner för att äta dem! Idag gjorde vi en variant och hällde karamellfärg i bara för att det var roligt!