Friluftskläder vid graviditet

SAMARBETE MAMALILA

Friluftsbyxor för gravid

En av få märken på marknaden som faktiskt gör friluftsbyxor specifikt för gravida är Engelsons. Deras friluftsbyxa Engelsons friluftsbyxa High Mountain i modellen Helags görs också i en variant med midjemudd med plats för den växande magen. Mudden är av den högre varianten vilket gör att den sitter skönt under hela graviditeten. De blå partierna är stretchiga medan de mörkgråa är stumma och av grövre material som känns riktigt slittåligt.

Vår testperson här på bilden nedan har testat byxan i storlek 38 under hela graviditeten. Från v. 10 och ända fram till fullgången graviditet. Personen har vanligtvis storlek 36/38 som icke gravid. Möjligen hade det mot slutet av graviditeten varit skönt att ha ytterligare en storlek större, dvs. storlek 40. Som de sitter nu går det inte att ha ett par underställsbyxor under.

Kolla in Engelsons gravidbyxa här

Friluftskläder vid graviditet
Friluftskläder vid graviditet

För den som länge använt friluftsbyxor från välrenommerade varumärken så märks det att denna byxa från Engelsons är av lite billigare modell. Särskilt märks det på de gråa partierna som upplevs bestå ganska mycket av icke impregnerad bomull och därmed gärna lätt blir fuktiga när en exempelvis står på knä. Men för en byxa som används under en relativt kort period är det verkligen inget stort problem. Snarare känns det rimligt att betala 450kr för en gravidfriluftsbyxa! Trots att byxorna är använda vid många tillfällen under de senaste 6-7 månaderna så är de i väldigt fint skick. De kommer absolut att märkas som ”nyskick” när vi säljer dem vidare på begagnatmarknaden.

Byxorna är i nederkant justerbara för att kunna dras över ett par skor för den som vill. Vår testperson har istället gärna haft dem lite åtdragna för att de inte ska skava mot varandra och kännas pösiga.

Kolla in Engelsons gravidbyxa här

Friluftskläder vid graviditet

Underställ för gravid

För den som under sin graviditet kommer vistas ute mycket när det är kallare temperaturer kan ett par underställsbyxor eller leggings i merinoull verkligen var värt att köpa! Ja, de är också helt fantastiska att använda bara som leggings också till vardags eller som mysbyxor inomhus! Byxorna har en rejäl mudd som går upp en bra bit över magen, under stora delar av graviditeten täcker mudden hela magen. Enligt Boob själva ska byxorna också gå att använda med mudden nervikt efter graviditeten. Vi får helt enkelt be vår testperson testa detta när bebis väl ploppat ut!

Vår testperson har under en graviditet testat ett par korta sådana / cykelbyxor och fick riktigt bra betyg! Perfekta att kombinera med ett par strumpbyxor för att få lite extra värme. Eftersom de långa är samma modell som de korta vågar vi också uttala oss om dessa. Vi hade gladeligen köpt ett par sådana om vi varit gravida under höst, vinter och vår!

Köp Boob underställsbyxor/leggings i merinoull hos Åhlens

Köp Boob underställströja i merinoull hos Stor&Liten

Köp Boob once-on-never-off merinoull leggings hos Boob

Köp Boob once-on-never-off cykelbyxor i merinoull hos Boob

Köp Boob once-on-never off långärmad top i merinoull hos Boob

friluftskläder vid graviditet
friluftskläder vid graviditet

Magtub för gravid

Woolpower magtub / bellywarmer är en tub som håller magen varm under graviditet. Kan användas som förlängning av tröjor som blir för korta när magen växer. Men kan också användas som ett extra lager för att hålla magen varm och skön och kanske därmed minska sammandragningar i kallt väder. Woolpowers magtub / bellywarmer är kanske inget måste under en graviditet men en riktigt skön liten detalj som gör det lite lättare att vara gravid i friluftslivet. Och den borde rimligen också kunna användas som extra värmande lager över brösten för att minska risken för mjölkstockning vid amning under de kalla månaderna!

Regnjackor och skaljackor för gravid

Vad gäller bra regnjackor eller skaljackor för den gravida är det inte många som går att hitta på marknaden. De vi har hittat är det tyska företaget Mamalila (skickar till Sverige!) och vi har nu testat tre olika varianter av deras jackor. En skaljacka, en softshelljacka och en vinterjacka. Alltså wow! Äntligen produkter på marknaden som motsvarar ”vanliga” kläder, fast med möjlighet att vara gravid i dem. Mamalilas jackor går dessutom att byta ut gravidpanelen mot en bärpanel så att du kan bära ditt barn i bärsjal/bärsele innanför. Läs gärna mer om detta i artikeln Vandra med bebis – 10 grymma tips!.

Friluftskläder vid graviditet
Friluftskläder vid graviditet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *