Utemaning 50- Adventsstjärna

Nu börjar vi närma oss julen och i butikerna har det länge varit fullt av julsaker men visste ni att även naturen består av massor av material till att göra juldekorationer. Nu tänkte vi att ni ska få tillverka en adventsstjärna! Ett fint sätt att göra julpynt utanför huset eller ett lätt sätt att få in mer naturmaterial in i hemmet.

Material och förberedelse

  • 5 pinnar av ungefär samma längd (plockas under aktiviteten)
  • ev. sekatör
  • snöre eller band
  • sax

Gör så här

  • Plocka 5 pinnar i ungefär samma längd. Gärna raka för då blir stjärnans linjer renare och rakare.
  • Kapa ev. av någon av pinnarna så att de blir ungefär lika långa.
  • Lägg pinnarna i formen av en stjärna.
  • Knyt ihop stjärnans uddar med snöret eller bandet.
  • Knyt också ihop pinnarna på några ställen inuti stjärnan. Detta för att den ska hålla ihop när du reser stjärnan upp.
  • Knyt fast ett snöre att hänga upp stjärnan i, eller luta den mot en vägg inne eller ute.

Variant

Går ju givetvis bra att också göra en 6-uddig stjärna men då behövs 6 pinnar av samma längd.

Variera gärna med att göra små och stora stjärnor, kanske en hel samling som kan stå tillsammans?

Pynta eventuellt din stjärna med rött sidenband till jul, silvriga serpentiner till nyår eller med naturmaterial såsom kottar och andra skogsfynd eller varför inte en ljusslinga?

Plocka kottar och sätt en bit rött tyg runt som luva.

Färdigheter 

I denna utemaning tränar vi kreativitet, fantasi, rörelseglädje, grovmotorik, finmotorik, glädje, koncentration, planering och problemlösning.

Mer om Veckans Utemaning

Veckans Utemaning lanserades första gången 2019. Dessa var väldigt uppskattade av våra läsare och vi har fått önskemål att köra igen. Så 2021 kör vi en repris på våra uppskattade Utemaningar. Häng på!

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder
En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.