Utemaning 13 – Klättra i träd

I den här utemaningen ska vi utmana oss lite extra! Många barn gillar redan att klättra i träd och en hel del har också stor vana vid det. Men, handen på hjärtat, när klättrade du senast själv i träd? Som vuxen alltså…. :)

Material och förberedelse

Allt du behöver finns ute. Hitta ett bra klätterträd, stockar eller stubbar att klättra på. Eller om ni inte hittar några träd så hitta en bra klätterställning.

Gör så här

Ut med er allihop tillsammans, testa på det här med att klättra i träd! För de allra minsta kan det kanske räcka med att få testa att känna på att hänga i en gren eller klättra över grenar/stockar som ligger på marken.

För de lite äldre kan det behöva utmanas för att de ska våga, eller så kanske du inser att du har en liten klätterapa till barn så du som vuxen får kämpa för att hänga med?

Variant

Hur länge orkar ni hänga kvar i en gren?

Hur högt vågar (tänk på säkerheten!) ni klättra?

I vilket fall som helst så är det här en riktigt rolig utemaning för alla! Kan ni hitta någon variant som passar er som vi inte tänkt på? Dela gärna med er av den!

Inget bra klätterträd i närheten? Har ni verkligen letad? – Gör det till ett äventyr att hitta ett bra träd. Ta det som en heldagsutflykt eller leta upp en lekplats med klätterställning.

Färdigheter

I denna utemaning tränar vi grovmotorik, rörelseglädje, balans, koordination, smidighet, kroppsuppfattning och problemlösning.

Mer om Veckans Utemaning

Veckans Utemaning lanserades första gången 2019. Dessa var väldigt uppskattade av våra läsare och vi har fått önskemål att köra igen. Så 2021 kör vi en repris på våra uppskattade Utemaningar. Häng på!

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *