Test av skalkläder från Tuxer 2019

Vår testpanel har fått ut nya eller begagnade kläder från olika märken och har testat dem under minst en säsong. Här kan du ta del av vårt test av skalkläder från Tuxer 2019.

Märke: Tuxer

Storlek: Jacka 134-140 Byxor 122-128

Barnets storlek: Vanligtvis mellan 122-134

Färg: Jacka blå och byxor svarta

Testkläderna är nya

Passform: Jackan är stor, men dottern stortrivs med den. Något lång i ärmarna. Blir lätt så när det är dubbelstorlekar och man är precis mellan ny storlek och den gamla. Byxorna är för stora i midjan och kasar bara ner. Går inte att spänna in på något sätt så behöver sy in.

Kort beskrivning av barnet: Flicka som är 8 år och relativt liten och smal. Gillar lugna lekar, men är ute i alla väder, gärna i naturen. Leker gärna i skolans motorikbana.

Förväntningar på testkläderna: Att de ska vara lätta att ta på och av och att de ska klara av väta och vind. 

Test av skalkläder från Tuxer 2019

Sammanfattning från testfamiljen efter testet:

Tjej på 8 år har testat skalkläder från Tuxer. Hon har storlek 128-134 i vanliga fall och har testat en blå jacka i storlek 134/140 vilket ser lite stort ut, men hon tycker den passar perfekt. Eftersom hon är ganska smal valdes byxor i storlek 122/128 för att de skulle sitta bättre i midjan. De svarta byxorna var ändå för stora i midjan. De går inte att spänna in på något sätt, så de har därför fått sys in lite i ryggen för att de ska passa. I bensluten finns kardborre som man kan spänna in dem med. (Vi har därför valt att skicka dessa byxor för test till ett annat barn men trots att de är insydda är de förstora också för detta barn som normalt har 122/128. Vi hade alltså verkligen önskat att det fanns någon form av justeringsmöjlighet i byxorna… Reds. anm.)

Jackan har använts flitigt både som jacka i skolan och på fritidsaktiviteter utomhus, inklusive skogslek. Jackan är använd i regn och lek i blöta buskage utan att hon blivit blöt igenom. Hon upplever den som enkel att röra sig i. Luvan är fastknäppt med tryckknappar och sitter bra. Luvan kan justeras med kardborre i nacken. Runt ansiktet finns en fast resår, som suttit bra. i ärmsluten kan man spänna åt med kardborre. Här har jackan blivit lite missfärgad och sliten, men inte mer än vad som kan förväntas av intensiv användning. Det har varit lätt för henne att själv klä på sig. Inte heller några problem att själv öppna och använda jackfickorna. Ett minus är att upphängningsöglan i nacken gick sönder nästan direkt. Ett extra plus är att det finns bra reflexer på jackan så man syns även när det blir lite mörkare.

Byxorna har tyvärr inte blivit någon favorit. Mest för att hon inte har trivts i byxorna då hon fortfarande uppfattat dem som för vida och stora och att byxbenen upplevs skava mot varandra när man går. Hon har istället föredragit att använda sina gamla skalbyxor istället, trots att de börjar bli för små. Eftersom byxorna knappt är använda är det svårt att utvärdera dem ytterligare.

Test av skalkläder från Tuxer 2019

Vi på utebarn.se tackar för familjens medverkan i vårt test av skalkläder från Tuxer 2019! Vill du läsa mer om skal och lager vill vi gärna tipsa om vår sida om Lager 3 – skalkläder eller Lager på lagerprincipen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.