Gneis skalvantar

Vi har här gjort ett test av Gneis Mitten Light skalvantar för barn i storlek 3-4 år.  

Testperson

E 3,5 år samt hans föräldrar har varit testpersoner för dessa vantar.

Gneis mitten light skalvanteBarnvänlighet

Testpersonen i åldern 3,5 år klarar helt och hållet att ta på sig vantarna själva. Dock behövs hjälp att knäppa jackan ifall han har vantarna under jackan. Och ifall han har vantarna ovanpå jackan behöver han få lite hjälp med att dra mudden ovanpå jackans kant.

Rörelsemöjlighet

Vi har upplevt att E har gillat dessa vantarna då de är ganska tunna och smidiga trots att de känns som rejäla vantar.

Vattentålighet

Bra! De har klarat snö, snöslask, lera och regn utan att E har blivit våt igenom. Inte blivit blöt en gång och då är de riktigt väl använda!

Slittålighet

Dessa vantar har varit favoriterna sedan tidigt i höstas. Det är dessa vantar som har använts när det regnat och varit lerigt. Och de var även med på skidsemester, fast då med en tunnare stickad tumvante i ull under för att få lite varmare om händerna. Och det syns inte en skråma på dem fortfarande! Kommer kunna ärvas vidare flera gånger!

AndningsförmågaGneis skalvante

Inte upplevt att han blivit svettig, detta trots att de på insidan känns som lite tunt fleeceaktiga. Däremot är dessa vantarna han föredrar framför de andra vi har då dessa inte känns varma!

Sammanfattning

Vi är riktigt nöjda med Gneis skalvantar måste jag säga! De är riktigt väl använda i både lera, regn och snö. Och trots att de är så välanvända är de riktigt fina fortfarande! Kommer håller ytterligare en vinter rent storleksmässigt och kommer hålla att ärva för flera barn framöver. Vi gillar hållbarhet!

Att E föredrar dessa vantar framför andra talar sitt tydliga språk tycker jag. Dels är de smidiga nog att kunna leka ute i trots att han egentligt helst leker utan vantar, som väl de allra flesta barn gör… Och dels är de vattentäta och blir inte för varma och svettiga som andra vantar vi har provat. Det är också lätt att få in tummen i. Gummibandet i handledshöjd är precis lagom hårt och snörskon i ovankant är lätt att justera även när det är kallt ute. Heja Gneis skalvantar!

Läs mer om vantarna på Gneis hemsida

Gneis skalvantar