Test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019

Vår testpanel har fått ut nya eller begagnade kläder från olika märken och har testat dem under ca 4månader. De har sedan alla fått svara på samma frågor och vi har valt att publicera svaren inklusive frågorna då detta gör det enklare för dig som läsare att jämföra de olika plaggen och märkena. Vi har denna våren låtit ett barn testa skaljacka i färgen Apple och svarta skalbyxor från Isbjörn of Sweden. Här kan du ta del av vårt test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019.

Köp skalkläder från Isbjörn of Sweden hos Outnorth.se

Vilket märke testar ni? Isbjörn of Sweden 

Vilken storlek har barnets testkläder? Vilken storlek har barnet vanligtvis i kläder? Testkläder i 110/116. Normalt har barnet kläder i 110/116 men ofta är byxor för stora i midjan och behöver modifieras för att passa. 

Hur upplever ni storleken? Hur har ni tyckt att passformen varit? (Rörelsemöjlighet, fastnar de någonstans?, glider kläderna ex. om byxorna glider upp från kängor/stövlar?, kall glipa mellan ex. jacka och byxa?, finns det förböjda armbågar/knän?)
Vi upplever att kläderna sitter bra, men jackan kändes en aningen stor i början. Ärmslut och luva sitter bra och jackan är lång och går ner bra om rumpan. Byxorna sitter bra. Med resår i midjan och hängslen som sitter kvar så blir passformen lös och ledig, men funkar väldigt bra. Extra plus till kombinationen byxor med hög rygg och jacka som går ner över rumpan så att glipor undviks väldigt bra. 

Test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019

Färg? Blekt? Svarta byxor och klargrön jacka. Nej ingen påverkan på färgerna. 

Är testkläderna begagnade eller nya? Nya 

Har ni tvättat testkläderna? Har ni återimpregnerat de någon gång?Tvättat 1-2 gånger. Ofta torkat i korkskåp för att va säkra på att kläderna ska va torra inför morgondagen. Den gröna färgen upplever vi tål ganska mycket fläckar innan den ser smutsig ut. 

Slitna partier? Slitna/trasiga/hela fothällor? Inga slitna partier någonstans, känns som nya fortfarande. 

Har barnet blivit blött igenom någon gång? Berätta om hur det använts i blött väderlag.   Nej, barnet har inte blivit blöt med dessa kläder på. Kläderna har använts som enda skalkläder och regnkläder både hemma och på förskola. Resåren i bensluten kan kännas lite stora, men kasar inte upp tack vare fothällorna. 

Test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019
Test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019

Har ni haft andra skalkläder/annan overall parallellt? Om ja: berätta gärna om varför och vilket barnet själv helst har valt. Ja, vinteroverall som användes då det var för kallt för skalkläder och för att barnet tyckte att den var smidigare att klä på sig. När det inte varit väder för vinteroverall så har dessa varit de enda skalkläderna som använts och barnet har tyckt om att ha de på sig. Dessa kläder har varit fullt tillräckliga som enda skalkläder och har det varit lite kallare någon dag så har det varit fullt tillräckligt att komplettera med lager under.

Kan barnet själv klä på/av sig? Ja. Trots byxor med hängslen vill barnet klä på sig själv. Jackans blixtlås är smidig och har alltid varit lätt att dra upp/ner. Blixtlåsen skyddas av en slå som stängs med kardborre. Detta gör att mycket av smutsen inte kommer åt blixtlåset. 

Kan barnet själv stoppa något i fickorna/stänga dragkedjorna? Fickornas placering? Ja, här placeras det gärna saker i fickorna. Jackan har två lodräta bröstfickor som stängs med blixtlås. Trögare att öppna och stänga än jackans blixtlås, då blixtlåset är tejpat, men barnet har klarar det själv om det inte har varit vintervantar på. 

Hur ser ärmsluten ut? Kardborre? Resår? Slitet? Missfärgat? Ärmsluten har fast resår och mudd på insidan. Inget slitet eller missfärgat. 

Test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019
Test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019

Hur ser bensluten ut? Snölås? Kardborre? Knappar? Resår? Fothällor? Benslut har resår med gummi/silikon på insidan och fothällor i gummi/silikon. 

Hur sitter luvan? Sitter den kvar vid lek? Hur är den fäst på overallen/jackan? Hur går den att justera (ex. framåt/bakåt? Snörning runt luvan? Stängning framtill?). 
Luvan sitter bra. Kändes en aningen stor i början, men blivit bättre eller mer van vid den. Luvan sitter fast i jackan med knappar och ändarna längst fram med kardborre under skydd. Luvan har fast resår vid sidorna i öppningen och kardborrband i nacken för justering av luvan. Personligen saknar vi någon snörning eller justering fram på luvan, men inget som behövts då barnet inte blivit blöt. 

Test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019
Test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019

Barnets upplevelse och spontana kommentarer? Fin klargrön färg, tjocka byxor utan midja. Barnet har dock vant sig och har tyckt om att ha de på sig. 

Testfamiljens totala upplevelse av testkläderna? Är plagget nu efter er användning i sådant skick att ni skulle kunna tänka er att köpa ett motsvarande i det skicket? 
Bra rejäla kläder som känns tåliga och rejäla. Saknade några detaljer i början som jag personligen velat ha, men insett att de kanske inte behövs då kläderna har fungerat utmärkt. Den gröna färgen har varit väldigt bra då barnets syns och är tålig mot smuts. Extra plus är dragkedjan som är riktigt mjuk och lätt att stänga/öppna. Kläderna ser nästintill ut som nya och vi hade verkligen kunnat köpa dessa i detta skicket. 

Köp skalkläder från Isbjörn of Sweden hos Outnorth.se

Vi på utebarn.se tackar för familjens medverkan i vårt test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019! Vill du läsa mer om skal och lager vill vi gärna tipsa om vår sida om Lager 3 – skalkläder eller Lager på lagerprincipen.

Test av skalkläder från Isbjörn of Sweden 2019
3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *