Test av Bergans Knatten Kids jacka och byxor 2018

Vår testpanel har fått ut nya eller begagnade kläder från olika märken och har testat dem under minst en säsong. Här kan du ta del av vårt test av Bergans Knatten Kids jacka och byxor 2018.
 
Testperson: Matilda, 6 år
Skaljacka och skalbyxor: Bergans Knatten Kids jacket och pants, storlek 122
 
Barnvänlighet: Har inga problem med att få på eller av jackan eller byxorna. Kan ha värmeplagg under. Använder flitigt de två fickorna i jackan till att samla stenar och småpinnar. Kan själv ta upp och ner huvan när hon behöver det om hon är kall eller det regnar. Huvan sitter fast med tryckknappar vilket känns bra ur ett säkerhetsperspektiv när barnen klättrat i träd eller riskerar att fastna på andra sätt. Huvan går även att justera höjdledes med ett ordentligt kardborreband baktill. Det finns möjlighet att justera jackan i nederkant med resårband så att man kan snäva av den om det exempelvis blåser. Det är resårmuddar i ärmsluten vilket underlättar när jackan ska dras över barnets vantar när man själv har vantar på. Både byxorna och jackan saknar stora tydliga reflexer som syns även när barnet har en ryggsäck på sig.
 
Barnets åsikt: Har inget ont att säga om plaggens funktion men hon har inte uppskattat att använda kläderna de senaste veckorna i skolan då skalkläderna ”inte är fina” (är inne i en sådan period). Det har inte varit några problem att få henne att använda kläderna i våras på förskolan eller när vi har varit ute i naturen.
Test av Bergans Knatten Kids jacka och byxor 2018

Rörelseförmåga:
Matilda är en klätterapa av rang och det finns inget träd som hon inte vill klättra upp i. Kläderna har inte hindrat henne i detta och hon har aldrig fastnat med kläderna på grund av att de är för bylsiga eller har lösa detaljer.  

Vattentålighet:
Har inte märkt att hon har varit blöt efter att ha använt varken jackan eller byxorna.  

Slittålighet:
Precis som med storebrors byxor har dessa börjat bli slitna vid tejpningarna i bensluten. Vi hittade till och med ett litet hål i detta område nu, i övrigt fortfarande hela men mer slitna längs tejpkanten än i övrigt tyg. I övrigt samma som storebrors att förstärkningarna håller ordentligt men att det andra tyget snabbare ger efter. Jackan har klarat sig betydligt bättre och vi hittar inget uppenbart slitage varken i tyget eller i sömmarna efter en säsongs användande.  

Andningsförmåga:
Vi har inte upplevt att Matilda har blivit svettig när hon har använt jackan. Hon är en person som lätt börjar frysa men det har inte varit något problem med att ha förstärkningsplagg under typ fleecetröjor.  

Sammanfattning: Efter att har provat både byxorna och jackan under en säsong kan vi konstatera att kläderna är bra vad gäller vattentåligheten men att tyget i byxorna är lite klent i de områden som inte är förstärkta och har börjat spricka. Jackan är knappt sliten alls trots att den har använts mer än vad byxorna har gjorts. Kläderna är testade i olika miljöer, både i skogen, på lekplatser och i skolmiljö. Det är ett smidigt och användbart skalställ och det sticker inte ut ur mängden. Föräldrarna tycker att kläderna är snygga även om Matilda just nu protesterar, tyckte de var fina tidigare.  

Bergas ytterkläder för barns säljs ex hos:

Outnorth
Jollyroom

Vi på utebarn.se tackar för familjens medverkan i vårt test av Bergans skalkläder 2018! Vill du läsa mer om skal och lager vill vi gärna tipsa om vår sida om Lager 3 – skalkläder eller Lager på lagerprincipen.

Test av Bergans Knatten Kids jacka och byxor 2018

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.