Nordic Cab Urban – montering och första intrycket

Montering

Utebarn.se håller för fullt på att testa Nordic Cab Urban, den nya modellen av cykelvagn / multivagn från Nordic Cab. För ett par veckor sedan kom den och det var med stor spänning vi monterade den och kollade in alla detaljer!

Montering innebar att sätta dit de små svängbara hjulen fram, skruva fast dämpning samt justera skivbromsar och sätta dit de stora hjulen. Den var väl hoppackad och vi måste ge cred att den var smart packad för att optimera packvolym. De små hjulen var lastade inne under de fällda sätena, dämparna/skivbromspaketet var packat i skyddande wellpapp inne i facket under vagnen och de stora hjulen låg i vagnen och även här fanns skyddande wellpapp för att inte vagnens ”fönster” eller textilier skulle skadas av hjulens hårdare delar.

Nordic Cab Urban - montering och första intrycket
Bild lånad från Nordic Cab.

Robust och stabil i chassit

Den kändes robust och stabil i sitt chassi och gav känslan av att det var en tung stålkonstruktion trots att det enligt uppgift skall vara i aluminium. Aningen tung med sina 17kg kan jag tycka men en rejäl vagn som känns säker i sin konstruktion! Nackdelen med detta kan dock vara att den är aningen tuff att lyfta i och ur en bil ifall en tänker sig denna vagn som syskonvagn att alltid ta med. Men som namnet antyder anar vi att Nordic Cab Urban är vagnen för stadsbruk, alltså vagnen som gör att du enbart behöver vagn och cykel för att ta dig fram! För mig som gillar smarta funktioner, genomtänkta lösningar, integrerad säkerhet och snygga detaljer var det ett par timmars njutning att verkligen kolla in vad denna vagn hade att erbjuda! Snygga svarta hjul, handbroms lättillgänglig på handtaget, flagga som träddes i ett spår i tyget, ordentliga och vadderade säten (i två olika storlekar!) som går att fälla separat.

nordic cab urban

Vagnen var så klurigt hopfälld att vi faktiskt inte fick upp den utan att läsa i instruktionsboken hur vi skulle gå till väga. Men när vi väl läst in oss och gjort det en gång kändes det självklart redan nästa gång hur vi skulle göra. Kanske hade det varit önskvärt att vi inte själva behövt montera både skivbroms och hjulfäste vid dämparna. Men så som denna konstruktion är gjord hade det i så fall inneburit både att paketet blivit betydligt större samt att känsliga delar riskerat att få sig en törn vid leverans. Missa dock inte att du behöver en skiftnyckel och insexnyckel för att kunna montera och justera dämparna. Önskvärt är att instruktionsboken även översätts till svenska och att den uppdateras enligt senaste uppdateringen på vagnen (dock inte som innebar något egentligt större problem vid montering…).

Längd ihopfäld: 88cm

Läs gärna vår fullständiga recension av Nordic Cab Urban.

Du kan köpa din Nordic Cab Urban hos Babyland.se.