Scandinavian Outdoor Award 2018

Scandinavian Outdoor Award

Scandinavian Outdoor Award är ett pris som delas ut för att stötta och motivera olika produktutvecklingar och designinnovationer inom friluftslivet i Skandinavien. Det delas ut på ISPO, världens största branschmässa för sport- och friluftsliv, i München. Och vi var där!!

En internationell jury träffas och går igenom de nominerade produkterna för sommar- eller vintersäsong. Varje gång kan upp till 30 produkter vara med och tävla. Juryn tittar på olika faktorer såsom funktionalitet, kvalitet, innovation, design samt miljö och hållbarhet.

Kategorier

De två huvudsakliga kategorierna varje säsong är total vinnare samt miljö och hållbarhet.

Utöver dessa finns en rad underkategorier; kläder, skodon, prylar, barn samt juryns hedersomnämnande.

Texten ovan är hämtad från vår vuxensajt om vandring och friluftsliv, vandringsguiden.se. Här kan du också läsa mer om Scandinavian Outdoor Award samt se alla vinnare i de olika kategorierna! 

Scandinavian Outdoor Award 2018

Vinnaren i kategorin Barn

2018 års vinnare i Scandinavian Outdoor Awards kategori barn var Isbjörn för deras nya smarta åkpåse.

Isbjörn Stroller Bag. En helt ny typ av åkpåse, gjord för att passa för fyra årstider! Vattentätt yttertyg som ventilerar och dessutom ett avtagbart isolerande innerfoder gör att denna åkpåse fungerar året runt.

Såhär säger Elin Olars, designer för Isbjörn of Sweden, om hur denna åkpåse kom till:

–  När det gäller åkpåsen har jag varit med från början, redan från produktidén. Jag har saknat en åkpåse på marknaden att använda även vår & höst, och har sedan länge haft en tanke om lager på lager och att kunna skala av vid varmare temperaturer. Passar ju perfekt in i Isbjörns produktrange :) Jag har sedan utformat och jobbat igenom åkpåsens funktioner och bollat med en liten fokusgrupp som jag satte ihop för ändamålet. Och jag har även gjort designen för åkpåsen. När det kommer till materialer har vi återanvänt tyger, dragkedjor, päls och andra detaljer som återfinns sedan tidigare i kollektionen. Allt såklart i samarbete med Maria och Camilla på Isbjörn och vår producent. 

Läs mer om Isbjörn Stroller Bag.

Scandinavian Outdoor Award 2018

Scandinavian Outdoor Award 2018

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *