Rinnebäcksravinen, Lund

Välkomna till Rinnebäcksravinen i Lund. En vacker och stadsnära naturupplevelse med 700m ravin som bjuder på spektakulär natur och en härlig idyll utanför men ändå väldigt nära stan.

Terräng (1-5): 4 för den som går ner i ravinen, 1 för den som går längs kanten ovanför.

Naturupplevelse: Rinnebäcksravinen i Lund bjuder på en grönskande dal och mäktiga sluttningar på båda sidor. Längst ner i dalen sträcker sig en vacker ringlande bäck.

Tillgänglighet: Precis i ytterkanten av Lund, så promenadavstånd. Den som vill gå med vagn eller tar sig fram med hjälp av rullstol kan njuta av fantastisk natur genom att titta ner i ravinen eller titta ut över de skånska åkrarna. Den som vill och har möjlighet klättrar över stegen och in i hagen och följer den stigen ner i ravinen. Här går det få ner en vagn men det är inte jättesmidigt och det går inte att rulla den några längre sträckor. Men det går alldeles utmärkt också för mindre barn att gå här. Och de minsta barnen sitter bra i bärstol/bärsele/bärsjal.

Faciliteter: –

Parkering: Den som bor i Lund cyklar lämpligen hela vägen. För den som har en längre bit att ta sig går det att parkera i bostadsområdet strax intill (Länk till google maps.).

Vatten: Liten ringlande bäck går genom dalen, perfekt för små stövlar som vill utforska.

Strax utanför Lund finns alltså Rinnebäcksravinen. En kort promenad från bostadsområdet gömmer sig en riktig pärla. Vi var där en vacker söndag i maj och även om vi inte var ensamma var det förvånansvärt få som gjorde oss sällskap en sådan fin dag.

Läs mer om Rinnebäcksravinen hos Lund.se.

Ett annat fint utflyktsmål nära Lund är Körsbärsdalen utanför Veberöd.

rinnebäcksravinen lund
rinnebäcksravinen lund
rinnebäcksravinen lund
rinnebäcksravinen lund
rinnebäcksravinen lund
rinnebäcksravinen lund
rinnebäcksravinen lund

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *