7 – Granhuggning och bergsbestigning 

Idag var det återigen träff för utebarnen och aktiviteten var egentligen glöggvandring men då det som alltid innan jul är svårt att hinna med allt man ska göra så omplanerade vi lite på en familjs förslag och så trevligt det blev. Glöggvandring blev alltså istället granhuggning där gården bjöd på glögg och pepparkakor. Och för en del av oss ble det även en liten tur till det intilliggande naturreservatet Billebjer.

 
Vi hade fått i uppgift att hugga en extra gran till E’s mormor och morfar så D fick hugga inte bara en utan två granar. E var väldigt nöjd över att pappa ”bankade” ner granen.

Med lite glögg och pepparkakor i magen lämnade vi julgransgården och körde en kilometer eller två bort till en annan parkering. Lastade ur barn och vuxna och vagnen och bestämde oss för att bestiga ”berget”. Ja bor man i Skåne får man liksom ta vad som står till buds när ens bergslängtan blir för stor. Vi hade hittat ett litet naturreservat där berget låg i dagen och det var alltså dit vi skulle.


Kollade in kartan (ja förlåt för den dåliga bilden…) vilken stig vi ville gå och tackade för att vi har en grym terrängvagn.


Vi kunde alltså gå den roliga smala stigen (som inte fastnade på bild…) upp på bergsknallen trots vagn.


Och väl uppe bjöd utsikten på en riktigt härlig vy! I lä satte vi oss på stenarna och åt lunch i den värmande (!) decembersolen! Så himla härligt!!


Stora E ville först åka vagn men kom snabbt fram till att det var SÅ mycket roligare att springa själv och gå upp på ”stooooora berget” (nåja, får väl se till att ge honom lite bergsperspektiv snart…) och bära pinnar! Lilla E satt nöjd och sov i bärselen hela vägen.


Även detta lilla äventyr var gött. Det ÄR så skönt att komma ut. Tänk att jag glömmer det mellan gångerna. Och tänk att jag alltid tror att det måste vara stora äventyr för att det ska va värt att ta på underställ och kängor… Men det är minst lika härligt att bara vara ute några timmar och lapa värmande decembersol.


Over and out!

#100småäventyr #utebarn #thulechariot #didrikssons #polarnopyret #haglofs #lundhags #friluftsfabriken #revolutionrace #billebjersnaturreservat