Körsbärsdalen, Veberöd

Utanför Veberöd och ungefär 35min bilkörning från Malmö ligger Körsbärsdalen. Ja, den där Körsbärsdalen som är med i Bröderna Lejonhjärta. Det är andra gången vi är där och också andra gången vi missar körsbärsträden när de står i full blom. Mitten av maj är alltså för sent för den som vill se de rosa blommorna fullt utslagna. Men Körsbärsdalen är helt fantastiskt ändå. Det är så himla vacker natur!

För den som vill vandra en längre sträcka rekommenderas att parkera på den tänkta parkeringen och vandra genom skogen upp på åsen. Då kan du sedan fortsätta ner i dalen och antingen följa bäcken ut ur dalen tillbaka eller ta dig upp igen och tillbaka till bilen.

Vi var på plats en sen måndagseftermiddag och var närapå de nedsopa plats. Vi kunde hitta en liten ficka längs vägen att parkera på och kunde därför också med enkelhet ha med oss våra små barn och två vagnar. Denna variant rekommenderas också för rullstol.

Terräng (1-5): längre vandringen upp och nerför åsen 4-5, kortare vandringen nere i dalen 1-2.

Naturupplevelse: grönskande dal och mäktiga sluttningar på båda sidor. Längst ner i dalen en vacker ringlande bäck.

Tillgänglighet: längre vandringen kräver bärstol/bärsele eller barn som själv orkar gå, kortare vandringen in i dalen fullt möjlig med vagn och det går med lite vilja att ta sig fram med rullstol.

Faciliteter: periodvis finns utedass (bajamaja, ej för rullstol) på plats

Parkering: större anvisad parkering nås längs grusvägen om en siktar mot vägbeskrivning mot Körsbärsdalen B&B.

Vatten: Liten ringlande bäck går genom dalen, perfekt för små stövlar som vill utforska.

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *