Pulspass höjer betygen

Vi på Utebarn.se vill ta en aktiv del i att minska barns stillasittande och istället öka barns aktivitet och rörelse! Därför vill också gärna visa upp olika exempel på organisationer och intiativ för att ge våra barn de bästa förutsättningarna för ett hälsosamt liv. För det tror vi nämligen stenhårt på! Att minskat stillasittande, ökad aktivitet och ett hälsosamt liv hör ihop!

pulspass höjer betygen

Pulspass höjer betygen

Här delar vi några klipp från en artikel i Göteborgsposten om ett initiativ på Rydsbergsskolan i Lerum. Initiativet går ut på att elever och personal erbjuds pulspass på morgonen två gånger i veckan. Detta utöver de två idrottslektionerna som alla elever redan har två gånger i veckan. Eleverna har alltså möjlighet till fysisk aktivitet hela fyra gånger i veckan! Skillnaden på pulspassen jämfört med de ordinarie idrottslektionerna är att det inte är prestationsstyrt utan målet är istället att alla elever ska utföra fysisk aktivitet på ca 65-75% av sin maxpuls. Och för att klara detta har de fått lära sig om pulsträning och också fått ett personlig pulsband.

Resultaten efter tre år är så goda att skolan nu väljer att utöka verksamheten! För dem är det tydligt, pulspass höjer betygen och studiemiljön har blivit lugnare.

Bilderna i inlägget har vi lånat från artikeln i GP.

Läs hela artikeln Betygen stiger med pulsen som publicerades på gp.se den 21 september 2017.

 

pulspass höjer betygenpulspass höjer betygen

pulspass höjer betygen pulspass höjer betygen

pulspass höjer betygen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.