Reima Kidventure

Reima Kidventure – #millionhoursofjoy

Går det att få ihop 1 000 000, alltså en miljon, aktiva timmar för barn? Klädmärket Reima utmanar alla barn att fram till 31 december 2017 tillsammans samla ihop en miljon aktiva timmar. I kampanjen Reima Kidventure som har som mål att stimulera rörelseglädje och aktivitet för barn uppmanar nu Reima till att gemensamt, världen över, samla och registrera varje dags aktiva timmar.

Utebarn.se samlar aktiva timmar!

Kampanjen Reima Kidventure har i nuläget (6 oktober) samlat ihop 86 920 timmar. 5 av dem har vi registrerat. Hittills. Och fler kommer det garanterat att bli. För om det är något som går ihop med vår vision och det vi arbetar för är det just att stimulera aktivitet och öka barns rörelse!

Under hela hösten kommer vi att samla våra aktiva timmar och registrera för att synliggöra behovet av att öka barns fysiska aktivitet och rörelse i vardagen! Vi är med! Vill du också vara med? Läs nedan hur du gör, det är busenkelt!

Reima Kidventure
Foto: Reima

Såhär kan du delta i Kidventure

Timmarna av fysisk aktivitet uppdateras löpande på Reima Kidventures kampanjsida fram till 31 december och du kan när som helst registrera ditt barns timmar. Eller utmana en annan familj att göra detsamma! Det går nämligen också att registrera en hel grupps aktivitet. Så även förskolor eller idrottsföreningar kan vara med i Reima Kidventure.

Det finns tre olika sätt att delta i Reima Kidventure. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt!

  1. Gå in på Kidventures kampanjsida och registrera dagens aktiva timmar för ditt barn eller din grupp. Börja registrera ditt barns aktiva timmar idag! 
  2. Ladda upp en bild på Instagram eller Reimas Facebooksida och tagga den med #reimakidventure eller #millionhoursofjoy
  3. Använd rörelsesensorn och appen ReimaGO och registrera automatiskt ditt barns aktiva timmar. Appen används tillsammans med en sensor som kan placeras i barnens ytterkläder eller bäras i ett armband.

Mer information kan du hitta på Reimas sida om kampanjen.

Vinn äventyrsresa till Ruka

Alla som registrerar aktiva timmar har chans att vinna en helt fantastisk (om ni frågar oss!) resa tillsammans med Reima. Huvudpriset i varje land kommer att vara en familjeresa för en familj på fyra personer (två vuxna och två barn under 18 år) för en vecka i Ruka, Finland från 10 till 16 mars 2018. Då ingår både resa, boende, mat och aktiviteter för en familj. Verkar hur coolt som helst.

Aktiviteterna under veckan är en tur med hundspann, utförsåkning på skidor, slädfärder med ren och en hel rad med andra vinteraktiviteter. Och såklart ingår också en träff med Jultomten i hans hemliga stuga!

Ju fler dagar du registrerar ditt barns aktiva timmar, desto större chans till att det är just ni som får en drömvecka i Ruka!

Utöver huvudpriset finns också ett antal mindre priser. Dels lottas varje vecka ut produktpriser i varje land och dels kommer det lottas ut sportutrustning till ett värde av 1000 € till olika organisationer eller klubbar. Detta för att främja barns fysiska aktivitet och idrottande.

Läs mer om vinsten

Reima Kidventure
Foto: Reima

Öka barns fysiska aktivitet!

De flesta barn rör sig för lite…

Visste du att dagens 4-åringar sitter ner hälften av sin vakna tid? Eller att endast en av åtta (!!) 13-åringar rör sig tillräckligt mycket? Detta är en oroande trend!

Dessutom har man sett att barns fysiska aktivitet är som minst under vardagskvällar samt helger. Alltså tiden som barnet spenderar med sin familj. Men man vet också att barn gör som vuxna gör, och att barn inspireras till fysisk aktivitet om de också ser sina föräldrar eller andra vuxna i sin närhet vara fysiskt aktiva.

Om du är nyfiken på att läsa mer om positiva effekter av fysisk aktivitet rekommenderar vi boken Hjärnstark av Anders Hansen.

Rekommendationer

Folkhälsomyndigheten i Sverige rekommenderar att barn och tonåringar bör ägna sig åt minst 60 minuter fysisk aktivitet med medel och hög intensitet. Utöver det har man sett att ytterligare 60 minuters fysisk aktivitet per dag, för både barn och vuxna, ger fler bra hälsoeffekter. För barn ska det gärna vara både med måttlig och hög aktivitet och delas sannolikt upp i kortare intervaller under dagen. Aktiviteterna bör också vara av olika slag.

Världshälsoorganisationen rekommenderar alla barn och ungdomar i åldern 5-17 minst en timmes fysisk aktivitet per dag.

Finland däremot har satt tuffare mål, 3 timmars aktivitet per dag för barn under skolåldern. Något vi på Utebarn.se ser som en riktigt bra riktlinje!

Läs mer om de svenska rekommendationerna för kost och fysisk aktivitet.

Reima Kidventure
Foto: Reima

Reima

Reima tillverkar kläder (från topp till tå)  för barn sedan 1944 och finns idag i över 70 länder. Deras mål är att erbjuda kläder med bra kvalité för användning hela året för barn mellan 0-12 år.

ReimaGO

ReimaGO är ett helhetskoncept som består av en aktivitetssensor, en app och vädertåliga ytterkläder. Sensorn kan bäras antingen i barnets ytterkläder eller fästas på ett armband på handleden. Sensorn registrerar hur länge och hur intensivt ditt barn rör sig. Och med hjälp av appen ReimaGO (finns både för iPhone och Android) kan du enkelt få en översikt över ditt barns aktivitet! Appen gör det även roligt för barnen då ju mer rörelse som registreras ju mer kan ReimaGo-figuren röra sig i spelet.  Barnet kan även få belöningar längs med vägen. Lite som en stegräknare fast roligare och speciellt anpassat för barn.

Reima Kidventure – en del av Finland 100 år

Kampanjen Reima Kidventure är en del av Finlands 100-årsjubileum nu i december. En hel rad olika arrangemang och evenemang uppmärksammar att det den 6 december 2017 är 100 år sedan Finland blev en självständig stat.

Barns inaktivitet är ett högaktuellt ämne inte bara i Finland utan världen över just nu. Och som en del i jubileet Finland 100 år har Reima satsat på att inte bara uppmärksamma det här med barns inaktivitet utan också visa upp Finlands vackra natur och möjligheter till uteaktiviteter. Och för engagera och inspirera till mer rörelseglädje hos barn körs under hösten 2017 alltså kampanjen Reima Kidventure.

 

Reima Kidventure

 

Sätt igång och öka rörelseglädjen hos dina barn

Tycker du det verkar roligt. Gör som vi och börja registrera barnens första timmar. Vi tycker det här är en rolig kampanj och appen ReimaGo kan även locka de lite större barnen att komma ut och röra på sig då rörelsen som de registrerar gör att det händer nya saker i appen. Just nu ligger Sverige 3:a i Norden med ca 3 000 registrerade timmar. Visst kan vi bättre! Vi ser fram emot en höst och vinter full av rörelse och glädje! Börja registrera timmar på Reima Kidventure

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *