Nappflaska i glas från Eco Viking

Vi har en period nu testat en nappflaska i glas från Eco Viking. Vi var väldigt nyfikna på hur skillnaderna skulle vara och om det skulle komma fram några för- och nackdelar som vi själva inte kunde klura ut i förväg.

Hur lätt att blanda välling? Nappflaska i glas från Eco Viking

Nappflaskan i glas från Eco Viking har ett silikonhölje med ett stort fönster. Detta fönster gör det lätt att se millilitermarkeringarna på glasflaskan. Vatten i flaskan, häll i pulver och skaka. Var dock noga med att inte fylla för mycket vatten för då blir det svårt att skaka och blanda. Vi har haft lite svårt att blanda ordentligt då flaskan rymmer mindre än motsvarande flaska i plast. Detta gör att det lätt samlas pulver i nappen när en skakar. Å andra sidan har vi löst det genom att ha i lite mindre vatten och ändå samma mängd pulver. Säkerligen inte så som vällingtillverkaren rekommenderar, men vår teori är att det mättar bättre då och att barnet sover bättre. Om det fungerat låter vi vara osagt… ;)

Att rengöra

Glasflaskan är SÅ mycket lättare att rengöra än en nappflaska i plast! Och verkligen stor skillnad om en är noga med att rengöra flaskan direkt efter användning. Då upplever jag det som att den endast behöver sköljas i kallt vatten för att se ren ut. Ännu renare blir det ju såklart med flaskborste och varmt vatten.

Barnvänlighet?Nappflaska i glas från Eco Viking

Det färgglada silikonhöljet gör det lätt att hålla i flaskan utan att den riskerar att glida ur även små händer. Dock är den ganska tung för ett litet barn att hålla i och vårt barn på 16-månader har svårt att hålla i den när hon är trött och på väg att somna. Och då hon är en tjej med mycket vilja och stort mått av kan-själv är detta inte en flaska vi blir riktigt vän med…

Sammanfattning

Nappflaskor i glas är en växande trend i Sverige! Det pratas mycket om att plastbanta och att välja material som inte riskerar att ge gifter till oss och våra barn. Och en nappflaska i glas är ett steg i detta led. Nappen i silikon avger inte heller gifter då det är ett material som är beständigt. Flaskorna från Eco Viking är testade för att klara att gå från frysen till att fyllas med kokande vatten utan att påverkas. Silikonhöljet gör också flaskan mer tålig för stötar. Vi har inte varit extra försiktiga med denna flaska men vi har heller inte provocerat den genom att kasta den i golvet eller marken. För den som önskar en nappflaska i glas kan vi absolut rekommendera Eco Viking även om vi inte blivit så förtjusta att vi kommer kasta ut de gamla i plast vi redan har. Och slutligen kan vi tipsa om att napparna från Esskas flaskor också passar till Eco Vikings nappflaska i glas!

Nappflaska i glas från Eco Viking