Test av skalbyxor från Polarn O. Pyret 2019

Vår testpanel har fått ut nya eller begagnade kläder från olika märken och har testat dem under ca 3-4månader. De har sedan alla fått svara på samma frågor och vi har valt att publicera inklusive frågorna då detta gör det enklare för dig som läsare att jämföra de olika plaggen och märkena. Här kan du ta del av vårt test av skalbyxor från Polarn O. Pyret 2019.

Köp skalbyxor hos Polarn O. Pyret

Vilket märke testar ni? Polarn O. Pyret

Vilken storlek har barnets testkläder? Och vilken storlek har barnet vanligtvis i kläder? Hur upplever ni storleken?
J Stl 86. Normalt i övre delen av 74/80 vid testets början.
Passar bra, upplever dem som normala i storleken.

W Stl 110. Normalt stl 110 i byxor. Upplever dem som större än normalt i storlek, sitter ganska pösigt och blir tydligt lite för långa i benen.

Hur har ni tyckt att passformen varit? (Rörelsemöjlighet, fastnar de någonstans?, glider kläderna ex. om byxorna glider upp från kängor/stövlar?, kall glipa mellan ex. jacka och byxa?, finns det förböjda armbågar/knän?)
Upptill sitter byxorna bra på båda barnen. Hängsledelen går upp över magen vilket gör att det inte blir några kalla glipor. Kanske att våra byxor är lite i största laget, vi har dem inspända så långt gummibanden går och ibland kasar de ner när byxorna bärs utan jacka över. En resår i ryggen gör att överdelen sitter väldigt bra.

På J har byxorna varit bra i längd. Med hällorna om skorna hålls de fint på plats. Gott om rörelsefrihet utan att det blir bylsigt.

Till W tog vi en för stor storlek och byxorna är lite för långa, vilket syns. Det har dock inte varit i vägen för honom och de är inte så långa att han snubblar på dem.

Test av skalbyxor från Polarn O. Pyret 2019

Färg? Blekt?
J marinblå och W svart. Igen av dem har blekts det minsta.

Är testkläderna begagnade eller nya? Nya

Har ni tvättat testkläderna? Har ni återimpregnerat de någon gång?
Vi har ansträngt oss att tvätta lite mindre den här gången. W som testar gör det med besked, så lerbad är vardagsmat. J sitter gärna i sandlådan och leker, men blir än så länge inte lika smutsig om benen som storebror. Det har funkat bättre än förväntat att bara borsta bort grusen när den torkat. Dock blir inte färgen så fin på de ytor där leran torkat in, men det försvinner helt vid tvätt. Totalt tvättade 4-6 gånger, W:s fler gånger än J:s. Återinpregnerad vid 2 tillfällen.

Slitna partier? Slitna/trasiga/hela fothällor?
Inga slitningar i rumpa eller på knän. Tyget ser fortfarande helt och fint ut. J:s ena fothälla har det lossnat en gummibandstråd på, men i övrigt fina.

Har barnet blivit blött igenom någon gång?
Nej, men blött in vid benslut vid ett par tillfällen

Om nej: berätta om hur det använts i blött väderlag
Om ja: berätta om hur det använts i blött väderlag + berätta hur mycket/var barnet blev blött.
De har byxorna har fått testa mycket! Även bad i havet som syns på bilden. Trots det var de inte blöta mer än precis i bensluten och lite in på fodret där det hade sugit åt sig. Båda barnen kan tänka sig att sitta i vattenpölar och det har byxorna klarat med bravur.

Test av skalbyxor från Polarn O. Pyret 2019

Har ni haft andra skalkläder/annan overall parallellt?Ja

Om ja: berätta gärna om varför och vilket barnet själv helst har valt. Om nej: har det varit tillräckligt med detta som enda?
Ja, overall att använda kallare dagar. Det har känts för kallt för benen med bara skalbyxor och lite för omständigt och bylsigt med fleecebyxor över de vanliga byxorna och då har det blivit overall istället. Så fort det har varit lite varmare har vi istället använt jacka och byxor. Båda barnen har gillat byxorna och endast undantagsvis har J protesterat mot att få dem på, men just då har det varit protester mot det mesta.

Kan barnet själv klä på/av sig?
J kan öppna och stänga dragkedjan själv tack vare stroppen. Knappen överst får han ha hjälp med. Han kan också kasa av gummibanden, men i och ur själva benen behöver han hjälp.
W kan med lätthet ta både av och på byxorna och klarar även tryckknappen överst.

Test av skalbyxor från Polarn O. Pyret 2019
Test av skalbyxor från Polarn O. Pyret 2019

Kan barnet själv stoppa något i fickorna/stänga dragkedjorna? Fickornas placering?De här byxorna har inga fickor.

Hur ser bensluten ut? Snölås? Kardborre? Knappar? Resår? Fothällor?
Bensluten har resår och fothällor som är utbytbara med knappar. Här är tyget något lite slitet i vecken, men överlag helt och fint. Inga snölås.

Barnets upplevelse och spontana kommentarer?
J har koll på vilka byxor som är hans och har bara protesterat när det varit protester mot det mesta.
W gillar sina brallor och tycker att de funkar bra att klättra i, vilket är det viktigaste kriteriet för honom.

Test av skalbyxor från Polarn O. Pyret 2019

Testfamiljens totala upplevelse av testkläderna? Är plagget nu efter er användning i sådant skick att ni skulle kunna tänka er att köpa ett motsvarande i det skicket?
Vi är väldigt nöjda med byxorna. De är följsamma, slittåliga och vattentäta. Läs storleksguiden på Polarn O Pyrets hemsida, hade jag gjort det hade W:s byxor inte varit för långa. Extra plus till byxorna för att de går högt och har dragkedja. Placeringen av spännena bak lite brett gör att vår minste som fortfarande sover middag inte får något hårt mitt i ryggen. Extra plus för hankens placering en bit ner i byxorna. En sån enkel sak som gör att de hänger istället för att släpa i golvet. Vi skulle gärna köpa byxorna i det skick de är nu.

Köp skalbyxor hos Polarn O. Pyret

Vi på utebarn.se tackar för familjens medverkan i vårt test av skalbyxor från Polarn O. Pyret 2019! Vill du läsa mer om skal och lager vill vi gärna tipsa om vår sida om Lager 3 – skalkläder eller Lager på lagerprincipen.

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.