Handskar från Kuling – vattentäta och hållbara!

Under vintern 2019/2020 har vi låtit vår testpanel hårdtesta en rad olika vinterplagg. Vinterfodrade overaller, vinterfodrade jackor och byxor samt handskar, vantar. Och dessutom har vi också gjort lite mindre tester av underställ och värmande lager 2. Först ut bland recensionerna är Moss Handskar från svenska Kuling! Riktigt kul att de blivit en storfavorit hos testfamiljen! Handskar från Kuling – vattentäta och hållbara!

Vilket märke testar ni?

Kuling handskar Moss

Vilken storlek har barnets testkläder? 

Handskarna hade åldersangivelse och vi tog den mindre modellen storlek 6-7 år till Edvin, som just fyllt sex år och den större, storlek 8-9 år, till Amelie som är åtta år. 

Hur upplever ni storleken?

Bra, det är inte någon jättestor skillnad i storlek mellan de två barnens handskar och ibland är det lite svårt att se vilka som är vems. Fingrarna är lagom långa för dem båda. 

Hur har ni tyckt att passformen varit? 

Mycket bra, de sitter på bra utan att vara för tajta vid armlederna, de är heller inte för stora och kasar runt. Kardborrbandet på ovansidan går att spänna åt vid behov. 

Färg? Blekt?

Den här vintern har varit varm, regnig och alldeles jättelerig här i Skåne. Jag vet inte hur många gånger jag kört handskarna i tvättmaskinen (särskilt den yngres), men kan inte se förändring i färgen alls.  

Är testkläderna begagnade eller nya?

Båda paren handskar var nya när vi fick dem. 

Slitna partier? 

Ännu inga alls. Har synat fingertopparna och tyget kanske är yttepytte lite nött, men det kan nästan lika gärna vara lera… De är inte trasiga någonstans. 

Har barnen blivit blöta igenom någon gång?

Nej, aldrig!

Om nej: berätta om hur det använts i blött väderlag

Handskarna har använts dagligen av båda barnen under senhösten och hela vintern, det har varit regnigt eller fuktigt ute i princip varenda dag, men de har aldrig varit blöta igenom. Jag tror faktiskt det är första gången det hänt sedan de började med fingervantar/-handskar. När de var små och hade tumvantar fanns det många bra att köpa, men sedan de blivit lite äldre har vi aldrig hittat några riktigt bra handskar till dem – förrän nu! Vi har testat flera olika märken tidigare. 

Har ni haft andra vantar/handskar parallellt?

I princip inte, nej. De har några par fingervantar var, tunna stickade, men de har bara använts någon enstaka gång. Kulinghandskarna är de som barnen tar i första hand. 

Handskar från Kuling - vattentäta och hållbara!
Handskar från Kuling - vattentäta och hållbara!

Barnets upplevelse och spontana kommentarer?

När de först fick dem så undrade de båda varför de inte fick välja färg, för det brukar de få göra. Men när jag berättade att de bara fanns i svart så accepterade de det. Praktiskt med svart, tycker jag, förutom att det ibland är svårt att hålla isär vilka handskar som tillhör vilket barn. 

De har varit fåordiga i övrigt, de svarar ”bra” när jag frågar. Och de svarar ”nej” om jag frågat ifall de blivit blöta om fingrarna. 

Testfamiljens totala upplevelse av testkläderna? 

Bästa barnhandskarna med fingrar som vi har haft. Skulle absolut rekommendera Kuling till andra!

Är handskarna nu efter er användning i sådant skick att ni skulle kunna tänka er att köpa ett motsvarande i det skicket?

Abolut!

Köp Kulingprodukter hos Lekmer.se

Läs fler tester vi gjort av vantar/handskar och andra kläder för aktiva utebarn!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *