Bergans Knatten Kids skaljacka

TestpersonBergans Knatten Kids skaljacka

W 4,5 år samt hennes föräldrar har varit testpersoner för Bergans Knatten Kids skaljacka. Jackan har varit i storlek 104, vilken W normalt har så vi upplever jackan som normal i storleken.

Barnvänlighet

Det är enkelt att öppna och stänga fickorna, de har en bra flärp att hålla i när man drar upp/ner dragkedjan och fickorna sitter åtkomligt på sidan av magen. Ibland har W tyckt att det varit lite svårt att stänga jackan själv, att få ihop de båda bitarna för att kunna börja knäppa. Men i övrigt har dragkedjan fungerat jättebra, inte fastnat eller hakat upp sig. Vi har inte använt huvan så mycket, den har mest hängt med. Gillar att den går att knäppa av och att den har bra möjlighet att justera.

RörelsemöjlighetBergans Knatten Kids skaljacka

Jackan känns slimmad och smidig utan att vara tight. Den funkar lika bra med flera lager under som direkt på en tunnare tröja. Inget som skaver eller kliar. Gummiband/elasticitet i ärmslutet gör att jackan alltid sitter bra på.

Vattentålighet

Mycket bra! Wilma har aldrig varit blöt igenom oavsett om det regnat eller om hon legat och krälat runt på våt mark.

Slittålighet

Bergans Knatten Kids skaljacka

Trots flitig användning från tidig höst tycker jag knappt att det syns att jackan är använd. Färgen känns också intakt

Andningsförmåga

W är väldigt varm av sig men vi har aldrig upplevt att hon blivit svettig för att jackan inte andats. När den ändå blivit fuktig torkar den snabbt när man hänger upp den.

Sammanfattning

Bergans Knatten Kids skaljacka har reflexer både på ärmen och baktill samt reflex på flärparna till fickornas dragkedjor. Banden till luvan är inträdda i halsen så de inte hänger löst. Det enda vi saknar är reflex på framsidan för den lilla extra säkerheten. Det är en smidig jacka som verkligen tål väder och vind. Slittålig och snygg i färgen. W gillar jackan, hon vill alltid ha den på sig om hon får välja. Och färgen var en stor bonus! En klockren skaljacka! Smidig, vattentät, slittålig och färgstark! Det märks att Bergans också tidigare har producerat högteknologiska kläder för utebruk! Kul att också barnen får möjlighet att ha kläder som tål tuffa förutsättningar.