Test av Polarn O. Pyret skalbyxor


Testperson

Sigrid 2 år gammal samt Stella 6 år gammal har varit testpersoner för Polarn O. Pyrets skalbyxor. Medtestare har varit Sigrids mamma Jennie samt Stellas mamma Maria och pappa Emil. Även Agnes 1 år med föräldrar har testat dessa skalbyxor.

Sigrid testade storlek 80 och den upplevs som stor i storleken, den passade bra trots att Sigrid har börjat använda 86-92 i andra kläder.

Ytterligare ett barn, Elias 3,5 år, har testat Polarn O. Pyrets skalbyxor.
pop skalbyxor

Barnvänlighet

Sigrid kan inte ta på sig dessa byxor själv. Kanske om det varit en skaloverall, eller om det varit byxor med vanlig dragskoslinning att hon hade kunnat pilla på sig dem sittandes.

Hängslebyxor är varken jag (Sigrids mamma) eller Sigrid ett fan av, ett par byxor som ska av och på flera gånger om dagen ska vara smidiga. Det är svårt att kolla blöjan och sen svårt att byta utan att ta av jackan. Och det hindrar rörelsefriheten hos ett barn som sitter mycket på huk. Släpper man ut på remmarna för att kompensera hålls de inte uppe. Men själv gillar jag hängslen på skidbyxor, som jag har på mig en hel dag i backen när jag står upprätt på ett par skidor.

Rörelsemöjlighet

Byxorna saknar förböjda knän.  Resår runt foten är toppen. Rörelsemöjligheten för byxorna blev försämrad med hängslena.

För Agnes 1 år gammal är dessa byxor ganska stora, men rörelsemöjligheten för henne hindras inte trots att midjan dras upp ganska högt. Detta kräver dock att hängslena används, men vi upplever det inte som ett problem när hon rör sig.Polarn O. Pyret skalbyxa

Vattentålighet

Sigrid har ej hunnit testa byxorna i regnväder, men sitta och rulla sig på våt mark fungerade bra fint med dessa byxor.

Elias har som barn nummer två på det större paret byxor använt dem flitigt i olika väder! Och har aldrig blivit våt igenom!

Slittålighet

Jag hade gärna sett dem efter ett år på förskolan och efter 10 tvättar, men tyvärr hann Sigrid redan växa ur kläderna under vintern, då overallen har fått tjäna som vardagsoutfitten. Så efter den korta hösten är plaggen fortarande välbehållna och fina.

Knäna kunde gott ha haft extra förstärkning, det har den större modellen men inte babymodellen.

Efter en säsongs användning är byxorna fortfarande i mycket gott skick. Jag skulle inte påstå att de är i nyskick för visst syns det att de är använda men de har blivit rena varje gång i tvätten och slitningen som blivit i tyget är betydligt mindre än jag förväntade mig. Men vad jag förstår har andra familjer som använt skalbyxor från Polarn O. Pyret haft problem med att de slitits sönder där benen går ihop längst ner på byxorna. (Och detta problem har vi hört om från andra tillverkare också så är ett större problem än just för en enskild tillverkare! Reds anm.)Polarn O. Pyret skalbyxor

Andningsförmåga

Jag upplevde inte att Sigrid blev svettig.

Elias som verkligen är högintensiv i sina utelekar har aldrig blivit obehagligt svettig. Tvärtom väljer han i alla lägen skalkläderna framför andra alternativ.

Sammanfattning

Frågan är om så små barn verkligen behöver skalkläder med de fantastiska egenskaperna som Polarn och pyret har. Dyra men otroligt fina och ordentliga skalkläder. Minus: Dyr, hängslen,. Plus: Fin och väl synlig färg, bra kvalitet och fina tekniska egenskaper i materialen.

På förskolan har Elias en skaloverall hängande som är tänkt att den ska användas just där. Men nästan varje gång vi hämtar är det skalstället från Polarn O. Pyret som är det som sitter på… Han väljer detta i alla lägen!

Läs mer om Polarn o. Pyrets skalbyxor

Läs mer om vad Polarn o. Pyret säger om skalkläder