Test av Kuling skalkläder 2019

Vår testpanel har fått ut nya eller begagnade kläder från olika märken och har testat dem under ca 4 månader. De har sedan alla fått svara på samma frågor och vi har valt att publicera svaren inklusive frågorna då detta gör det enklare för dig som läsare att jämföra de olika plaggen och märkena. Vi har det senaste året låtit ett barn testa skalkläder från Kuling. Här kan du ta del av vårt test av Kuling skalkläder 2019.

Köp skalkläder från Kuling hos Babyshop.se

Recension av Kuling Jacka (Stockholm) och Byxor (Reykjavik).

Storlek: 134/140. D har nu ca 146 men hade 134/140 när han fick dem.

Passform: D tycker att de har varit väldigt bra. De sitter perfekt enligt honom. Nu börjar kläderna sitta tight framförallt när han böjer sig ner men det är ju inte så konstigt med tanke på D nuvarande storlek. Vi tycker att storleken har varit bra på de här kläderna. Det har inte varit några problem med att få in lager under för värmens skull och de har inte varit så bylsiga att D har fastnat någonstans i sina aktiviteter. D är ganska känslig för kläder som sitter åt och klämmer men han har aldrig klagat över att dessa kläder har klämt eller att det känts obehagligt.

Modellen på jackan är med raka ärmar och påminner lite om en gammal militärjacka i sin gröna färg och med utanpåliggande fickor på framsidan, RETRO! Byxorna är även de raka i sin passform med tydliga reflexer hela vägen runt underbenen vilket ger en bra synlighet för bilarna i mörkret. Byxorna har även förstärkningar runt knäna och rumpan.

Test av Kuling skalkläder 2019

Färg: Färgen har hållit bra i både jackan och byxorna. Detta ställ var nytt när vi fick det och det är flitigt använt både höst, vinter och vår i stort sett dagligen och de ser fortfarande nästan nytt ut. Tillsammans med ett par överdragsbyxor från Gneis för många år sedan så är detta det mest slittåliga stället vi har provat, utan tvekan. Stället har blivit tvättat vid något tillfälle men inte återimpregnerat och det håller fortfarande tätt. D har använt kläderna i regn utan att bli blöt både i skolan, fritids, i skogen och på lekplatser.

Test av Kuling skalkläder 2019

Sammanfattning:
Nu på slutet har D haft tillgång till andra skalkläder men han väljer själv att använda dessa skalkläder om han får välja. Han har under vintern mest använt sig av overall men det är mestadels för att den är snabbare att klä på sig (vintern i Skåne har dock inte varit särskilt lång). Han har använt skalkläderna under vintern också med mellanlager under och inte haft problem med kylan. Alternativt skalbyxorna i kombination med en fodrad vinterjacka.

D har inte haft några problem med att få på eller av kläderna, byxorna saknar knapp i midjan och har bara en blixtlås på vänster sida vilket D har tyckt gjort det lättare att knäppa dem och det har inte tryckt på magen när han har suttit på huk eller hopkrupen. Jackan har varit enkel att knäppa (finns både blixtlås och tryckknappar) men oftast har han bara använt sig av blixtlåset. Fickorna tycker han är bra placerade så att han har lätt att lägga ner saker i dem utan att sakerna försvinner. Han tycker att det är bra med tryckknapparna på fickorna (saknar inte blixtlås där). Luvan har fungerat bra, han har själv kunnat ta upp och ner den, det har inte regnat igenom luvan. Den har två integrerade resårband i fronten som gör att den sitter tight men är inte stel runt huvudet. Luvan sitter fast i jackan med fyra stycken tryckknappar vilket gör att luvan kan lossna om barnet skulle fastna med den i en gren eller liknande.  

D har varit jättenöjd med denna jacka och byxor och har ofta valt jackan även när han ska gå bort och ha en lite snyggare jacka.

Vi som föräldrar har också gillat kläderna och tycker att det är synd att de inte finns i större storlekar. Ett väldigt bra och prisvärt ställ.

Vi på utebarn.se tackar för familjens medverkan i vårt test av Kulings skalkläder 2019! Vill du läsa mer om skal och lager vill vi gärna tipsa om vår sida om Lager 3 – skalkläder eller Lager på lagerprincipen. 

Köp skalkläder från Kuling hos Babyshop.se

Test av Kuling skalkläder 2019
En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *