Gneis Turmalin – skalbyxa

Testpersongneis turmalin

W 3,5 år har provat Gneis Turmalin skaljacka och skalbyxa i storlek 92 och har normalt 98 eller 98/104 i kläder. Medtestare är W´s mamma.

Barnvänlighet

Blixlåsen i sidan är bra, det gör det mycket lättare att själv dra på sig byxorna och få upp hängslorna utan att det är tight. Fickorna är lätta att öppna, blixtlåsen glider fint. Dock känns fickan på jackan lite för liten för att kunna stoppa ner vantarna själv.

Rörelsemöjlighet

Både byxorna och jackan är väldigt mjuka och smidiga i materialet. Gummiband i benslut och ett att fästa under skon gör att byxorna sitter bra på plats.

Vattentålighet

Toppen, W har aldrig varit våt eller fuktig efter en dag ute. Även om det varit blött i marken och på gungan osv. Har inte provsuttit någon vattenpöl än dock.

Slittålighetgneis turmalin

Mycket bra! W har ramlat med springcykeln, krupit på plattorna när vi grejat i trädgården, och lekt på lekplatsen och i skogen. Det syns inte en skråma på byxorna. Förstärkningarna sitter helt rätt.

Andningsförmåga

Har inte upplevt att W blivit särskilt svettig i plagget. Och det torkar/luftas snabbt.

Sammanfattning

Gneis Turmalin är riktigt bra kläder som både barn och förälder gillar! W´s utvärdering lyder ”Det går att åka fort på rutschkanan och man blir inte blöt när man gungar.”. Medtestarens utvärdering lyder ”Vi är mycket nöjda med detta set. Stor rörelsefrihet, slittåligt och vattenavstötande. Dessutom snyggt! De känns relativt stora i storlekarna. I andra kläder har vi 98 eller 98/104 men detta set är perfekt i strl 92.”.

Läs mer om Gneis Turmalin

Läs Gneis skalguide