Test av lättviktsjacka från Polarn O. Pyret 2019

Vår testpanel har fått ut nya eller begagnade kläder från olika märken och har testat dem under ca 3-4månader. De har sedan alla fått svara på samma frågor och vi har valt att publicera inklusive frågorna då detta gör det enklare för dig som läsare att jämföra de olika plaggen och märkena. Här kan du ta del av vårt test av lättviktsjacka från Polarn O. Pyret 2019.

Köp lättviktsjacka hos Polarn O. Pyret

Vilket märke testar ni? Polarn O. Pyret

Vilken storlek har barnets testkläder? Och vilken storlek har barnet vanligtvis i kläder? Hur upplever ni storleken?

W: Stl 110. Normalt stl 110-116 i tröjor med lång ärm. Jackan passar bra, upplever den som normal till lite stor i storleken

J: Stl 86. Normalt 80/86. Jackan passar bra, upplever den som normal i storleken.

Test av lättviktsjacka från Polarn O. Pyret 2019
Test av lättviktsjacka från Polarn O. Pyret 2019

Hur har ni tyckt att passformen varit? (Rörelsemöjlighet, fastnar de någonstans?, glider kläderna ex. om byxorna glider upp från kängor/stövlar?, kall glipa mellan ex. jacka och byxa?, finns det förböjda armbågar/knän?)

W: Jackan sitter bra med tvärgående kanaler för fyllningen. Väldigt välskuren, sitter tätt mot kroppen utan att begränsa rörelsefriheten. Får enkelt plats en tjockare tröja under. Ärmsluten har stretchig kant som gör att de sitter lagom hårt åt och inte glider över handen.

J: Jackan sitter bra, med tvärgående sömmar för fyllningen. Riktigt snyggt skuren, sitter väldigt bra utan att minska rörelsefriheten. Knäppningen går precis lagom långt upp och håller halsen varm utan att vara i vägen. Puffjackan går att knäppa i skaljackan som vi testat parallellt med knappar. Det funkar fint och gör skaljackan till mer av en vinterjacka.

Färg? Blekt?

W: Blå. Färgen är helt opåverkad.

J: Underbaraste senapsgul! Så himla fin. Inte blek det minsta. Är så klart ganska smutskänslig, men det får en ju räkna med med en sådan färg.

Test av lättviktsjacka från Polarn O. Pyret 2019

Är testkläderna begagnade eller nya?Nya

Har ni tvättat testkläderna? Har ni återimpregnerat de någon gång?

W: Tvättad en gång efter närkontakt med termosen med varm choklad…

J: Tvättad en gång efter en bananolycka…

Slitna partier? Slitna/trasiga/hela fothällor?

W: Inga, skulle säga att jackan ser helt ny ut.

J: Väldigt lite slitet, håller färg och form fint.

Har barnet blivit blött igenom någon gång?

Inte skalkläder, så inte relevant.

Kan barnet själv klä på/av sig?

W: Utan problem. Enkel stropp till jackan som gör den lätt att ta av även med vantar.

J: Inte helt i vanliga fall. Jackan har han med lite hjälp dock lyckats både stänga och knäppa upp tack vare stroppen som sitter i dragkedjan.

Kan barnet själv stoppa något i fickorna/stänga dragkedjorna? Fickornas placering?

W: Ja välplacerade fickor som gör det enkelt att stoppa små skatter som stenar, hasselnötter och ekollon i. Skatterna ligger i tryggt förvar med dragkedjan stängd. Enkelt för W att öppna och stänga, dragkedjan löper lätt och smidigt. 

J: Här skiljer sig jackan åt från storebrors. Denna storlek har inga dragkedjor. Helt rätt tänkt av PoP, för de små barnen har svårare med dragkedja. Så i denna jacka har det gömts både stenar, pinnar och andra skatter. Väldigt uppskattat.

Test av lättviktsjacka från Polarn O. Pyret 2019

Hur ser ärmsluten ut? Kardborre? Resår? Slitet? Missfärgat?

W: Ärmsluten har stretchig resår. Har klarat sig fint trots lekplatslek och rundor i skogen. Något lite förändring i färgen.

J: Ärmsluten har fastsydd stretchig resår. Färgen är ju ganska känslig, så lite smustfläckar finns som inte gått bort i tvätten. Men i övrigt väldigt fint skick, knappt slitet.

Hur sitter luvan? Sitter den kvar vid lek? Hur är den fäst på overallen/jackan? Hur går den att justera (ex. framåt/bakåt? Snörning runt luvan? Stängning framtill?).

W: Ingen luva, känns som ett vettigt val för den här typen av jacka.

Barnets upplevelse och spontana kommentarer?

W: W gillar verkligen den här jackan. Han gillar färgen och att den är så gosig. Hade han fått bestämma hade den även varit på i ösregn. Nu har vi inte testat det, jag tror att han inte hade gillat den upplevelsen så mycket ????

J: J vill väldigt gärna ha på sig den här jackan. Föreslår alltid denna först när vi ska gå ut.

Testfamiljens totala upplevelse av testkläderna? Är plagget nu efter er användning i sådant skick att ni skulle kunna tänka er att köpa ett motsvarande i det skicket?

Under vintern använde vi inte den här jackan så mycket. Kombinationen med skaljackan och skalbyxorna från Polarn O. Pyret som vi testat kändes ofta för kallt om benen och vi valde overall istället. Våren var också ganska varm så det blev bara några tillfällen då. Men nu, när hösten gjort sitt intåg har vi förstått tjusningen med den här jackan. Vi har haft många torra, fina höstdagar med lite kyla i luften. Då är den här jackan perfekt att slänga på till kickbiketuren, eller när sensommarmorgonen känns lite kall och studsmattan lockar. W är helnöjd, för han gillar verkligen jackan. Den sitter bra, och är dessutom snygg. Enda minuset är att jackan känns lite känslig, men det är ju den typen av jacka. Tyget i jackan känns annars ganska rivstarkt utan att bli prassligt. Snygga reflexer som ger synlighet från alla håll känns extra bra när höstmörkret börjar krypa närmare. Vi skulle gärna köpa den här jackan begagnad.

Vi på utebarn.se tackar för familjens medverkan i vårt test av Polarn O. Pyrets lättviktsjacka 2019! Vill du läsa mer om skalkläder och lager vill vi gärna tipsa om vår sida om Lager 3 – skalkläder eller Lager på lagerprincipen.

Köp lättviktsjacka hos Polarn O. Pyret

Test av lättviktsjacka från Polarn O. Pyret 2019
Test av lättviktsjacka från Polarn O. Pyret 2019
En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *