Friluftsfrämjandet ökar för tredje året i rad!

Friluftsfrämjandet – ökar för tredje året i rad!

Friluftsfrämjandet, en av Sveriges största friluftsorganisationer, har för tredje året i rad ökat i medlemsantal! Friluftsfrämjandet är Sveriges största friluftsorganisation främst för att det är den organisation som bidrar med mest aktivitet. Ökningen i medlemsantal är imponerande siffror, särskilt idag när många ideella organisationer får svårare och svårare att klara sig. Och det är fina siffror Friluftsfrämjandet visar fram! 6,54% eller 5820 fler medlemmar det senaste medlemsåret!

Ökningen har legat stabil de tre senaste åren och framför allt är det familjemedlemskapen som ökar. 3712 nya familjemedlemmar, 7,1%!

friluftsfrämjandet ökar

Friluftliv – en kraftfull väg för ökad aktivitet!

–Med vår pågående medlemstillväxt, känns det som att vi blir fler och fler som tror på att utevistelse och friluftsliv är en kraftfull väg att gå i kampen mot stillasittandet – både för egen del och för samhället i stort, säger Lars Lundström, generalsekreterare på Friluftsfrämjandet, i deras senaste pressmeddelande.

Friluftslivet viktigt för barnfamiljer i Sverige

58% av alla svenska barnfamiljer har uppfattningen att barn idag är ute alldeles för lite i naturen. Detta gäller då när de är på förskolan eller i skolan. Kanske kan en därmed dra parallellen till att fler låter sina barn vara med i Friluftsfrämjandets verksamheter för att få mer uteaktiviteter? Är det en av anledningarna till att Friluftsfrämjandet ökar för tredje året i rad? Det ligger åtminstone för oss nära till hands att ana den trenden. Och om en dessutom lägger in parametern att 97% av alla föräldrar anser att det är viktigt att deras barn vet hur en gör för att kunna ta sig ut känns det närapå självklart. Utevistelse och aktivitet i skog och mark är viktigt för familjer i Sverige!

Av Friluftsfrämjandets 95841 medlemmar är 35999 barn, 10238 ungdomar och 48604 vuxna.

friluftsfrämjandet ökar

Stillasittande – en stor samhällsutmaning

När barn och vuxna rör sig mer ökar inte bara välmående utan även stresstålighet och kreativitet förbättras, enligt Anders Hansson som skrivit boken Hjärnstark.

–Stillasittande är en av våra största samhällsutmaningar – friluftsliv är en del av lösningen. Att barn och vuxna får en relation till naturen gör stor skillnad för hur de bryr sig om och använder den resten av livet. Friluftsfrämjandet är en aktör som har en sådan stor bredd av olika friluftsäventyr, för alla åldrar, nivåer, säsonger och över hela landet. Det tack vare våra utbildade ideella ledare som med brinnande hjärtan tar med människor ut i naturen och delar med sig av sin kunskap och passion. Det är det som gör att vi växer, avslutar Lars Lundström.

Friluftsfrämjandet är delaktiga i Generation Pep, en relativt nybildad organisation som verkar för att stimulera rörelse och aktivitet hos barn och unga. Initiativtagarna till Generation Pep är Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel.

friluftsfrämjandet ökar

friluftsfrämjandet ökar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *