Fikaväska

Jag är organiserad av mig. Jag gillar ordning och reda. Och jag gillar att jag vet att jag har med mig det jag behöver när jag är iväg. Och detta behov passar ganska bra faktiskt när man har små barn med sig har jag märkt. Så vi har skapat små färdiga kit för olika ändamål. Ungefär som att skötväskan alltid är packad med blöjor, våtservetter och ombyte.

Vi har numera två andra färdiga kit. En sovväska och en fikaväska.
Sovväskan innehåller pyjamaser till båda barnen, tandborstar och tandkräm, en ren nattblöja (för att slippa öppna skötväskan vid åtminstone detta tillfälle) till lilla E, rena strumpor, gosedjurskaninen och filten till stora E, filten till lilla E och såklart vällingflaska och vällingdoseringsburk (kvalar LÄTT in på topp 5 bland smartaste barnprylarna!!). Den där väskan står liksom alltid färdigpackad i hyllan i hallen så när det kommer en spontan idé om kvällsaktivitet är det bara att hugga väskan på vägen ut! Det har förenklat väldigt mycket för oss!


Fikaväskan är en Fjällräven minikånken innehåller lite smått och gott för alla åldrar i familjen. Jag själv är sådan att jag MÅSTE äta typ var tredje timme annars blir jag på sånt där håll-käften-och-ät-humör och då är det bra att ha nåt med i reserv. Jag gillar också tanken på vettiga mellanmål och då passar det liksom bra att ha med sig något från början och inte behöva leta upp Pressbyrån eller nåt fikaställe som bara erbjuder kanelbullar även om sådan fika också har sin plats i livet! Så jag tänkte dela med mig av vad vår fikaväska innehåller.

En välutrustad fikaväska behöver åtminstone följande: en burk med digestivekex, en liten burk med pulverkaffe (!!), ett paket våtservetter (HUR klarade jag mig utan våtservetter innan jag fick barn?!), en klämpåse med fruktpuré, en barnmatsburk, en spork eller flera (vi kör på en för varje familjemedlem ifall vi handlar nån mat eller har matsäck), en haklapp, en powerbar (för både jag och sambon kan bli sådär plötsligt hungriga!) lite russin och nötter och slutligen en burk med vällingpulver och en liten nappflaska med vatten. Denna väskan går inte att ha riktigt lika färdigpackad som sovväskan men nästintill. Det är ofta lite frukt och nån flaska med vatten jag brukar slänga i på slutet men det är himla smidigt att ha en grund förberedd!


Ja jag vet, det låter nästan lite väl ordningsamt att vara sådär himla förberedd. Men jag tycker det är skönt! Och så jag har liksom förberett för att kunna vara riktigt spontan ÄVEN med små barn! Och jag väljer att le åt mina vänners kommentar att ”när man är iväg med Emma vet man att allt alltid finns med”! :)