12 friluftsnätter 2017

Då mitt projekt 100 små äventyr under 2016 nu precis är avslutat tänker jag att det är dags att presentera projektet för 2017! Jag har under några månader gått och funderat på vad jag skulle skapa för friluftsmål för 2017. Och jag har kommit fram till att jag skulle vilja växla upp lite. Om 2016 gav mig kvantitet och visade mig att det inte behöver vara så svårt att komma ut tänker jag att det inte borde vara så himla svårt att göra de lite större äventyren heller! Särskilt inte eftersom att vi alla fått träna oss i friluftsliv med barn under det gångna året!

Så under 2017 ska jag genomföra 12 friluftsnätter med barn, projekt 12 friluftsnätter 2017. Under året ska jag sova ute tillsammans med ett eller båda barnen i tält eller vindskydd 12 nätter. I genomsnitt 1 natt i månaden. Men jag är dock realistisk och inser att det kanske inte är rimligt att få ihop exakt en per månad. Eftersom att vi under vintermånaderna liksom de allra flesta andra småbarnsfamiljer har förkylningar och annat som avlöser varandra i rasande tempo… Och för att jag inte ska göra det för enkelt för mig så får jag inte göra alla nätterna under sommarmånaderna… så jag har satt upp lite regler:

  • 12 friluftsnätter under 2017
  • minst 8 månader av året måste vara med
  • minst ett av barnen, men helst båda ska vara med
  • om tillfälle ges och sambon inte kan vara med får jag inte banga, utan ska åka själv med båda barnen