Adventure Academy Generation

Adventure Academy Generation är en ny äventyrsutbildning speciellt utformad för två olika generationer – barn och vuxna tillsammans. I sin form är det en ny satsning på att föra äventyrslust och naturlängtan vidare på ett lekfullt och lärorikt sätt.

Adventure Academy och Friluftsfrämjandet hjälper föräldrar och barn ut på drömäventyr med ny utbildning. Föräldrar eller mor- farföräldrar ges nu chansen att genomföra en äventyrsutbildning tillsammans med sitt barn/barnbarn. Drömma, längta, inspireras och tillsammans planera för ett stort sommaräventyr tillsammans. Tanken är att ge deltagarna rätt förutsättningar och kunskap för att våga ta steget och genomföra sitt drömäventyr – just anpassat för och tillsammans med ett barn. Tillsammans med några av de främsta friluftslivsexperterna får deltagarna verktyg att planera, träna inför och slutligen ge sig ut på det stora äventyret.

Adventure Academy Generation

Efter den avslutade utbildningen som sträcker sig från mars till september, har deltagarna den kunskap de behöver för ett tryggt, väl förberett och minnesvärt äventyr tillsammans. Förhoppningsvis inspirerar också deras berättelser till att ännu fler får en nyfunnen upptäckarlust till naturen. Partner till utbildningen är Friluftsfrämjandet, som har 125 år av erfarenhet av att ta människor med ut i naturen.

– Att uppleva något tillsammans är så otroligt värdefullt. Vi ser mycket av det i vår verksamhet, framför allt hos föräldrar med små barn. Men när barnen börjar skolan är det lätt att vardagen kommer i vägen för de gemensamma äventyren. Det är det som är magin med Adventure Academy Generation. Här får både barn och föräldrar en chans att drömma, utvecklas och skapa minnen tillsammans på de bästa av platser – i naturen, säger Johan Ekroth, Kommunikationschef på Friluftsfrämjandet

– Vi har sedan Adventure Academy startade 2011 haft flera äventyr med förälder och barn, så nu tyckte vi att det var dags att driva på denna härliga äventyrsform ytterligare. Att dessutom kunna göra det tillsammans med Friluftsfrämjandet, känns mycket spännande, säger Fredrik Erixon, Grundare av Adventure Academy Generation och Årets Äventyr.

För mer information:

Grundare Adventure Academy generation: Fredrik Erixon, fredrik.erixon@drivereklam.se
Rektor: Kristin Johansen, Kristin@adventureacademygeneration.com
Friluftsfrämjandet: Johan Ekroth, johan.ekroth@friluftsframjandet.se, 073–7887482

www.adventureacademygeneration.com

Om Adventure Academy

Adventure Academy startade 2011 och är en unik äventyrsutbildning i Sverige. Tanken är att ge deltagarna rätt förutsättningar och kunskap inom friluftsliv för att våga ta steget och genomföra sina egna äventyr – liksom inspirera andra att göra samma sak. Utbildningen leds av några av Sveriges mest meriterade äventyrare. Adventure Academy drivs av Årets Äventyr AB. För mer information om utbildningen se: www.adventureacademy.se

Sista ansökningsdatum för Adventure Academy Generation är den 31 januari 2018.

Om Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet erbjuder Sveriges största utbud av friluftsaktiviteter och verkar för en attraktiv och hållbar friluftsmiljö. Sedan 1892 har organisationen guidat människor till små och stora äventyr. Friluftsfrämjandet vill att så många som möjligt ska upptäcka vår fantastiska natur, kunna dela glädjen med friluftslivet med andra, utvecklas utan prestationskrav och vistas i naturen under trygga former. Vi har aktiviteter för alla åldrar och årstider runt om i hela landet. Läs mer på www.friluftsframjandet.se.

Källa: Pressmeddelande från Friluftsfrämjandet 2017-12-20

Adventure Academy Generation

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *