Vinterjacka för gravidmage och barn i bärsele

SAMARBETE MAMALILA

Gravid och anar vintern i antågande? Då kanske du har börjat fundera över hur du ska få vinterjackan att räcka runt den växande magen? Bor du dessutom i någon del av Sverige där vintrarna rätt ofta bjuder på både slask och regn så kräver även en graviditet ett rejält ytterplagg. Därför är vi så himla stolta över att vi kan presentera samarbetet med företaget Mamalila. Mamalila har nämligen fattat något som inte alla företag har… En riktigt bra vinterjacka för gravidmage och barn i bärsele. Ja, det är inte bara vinterjackor de gör, men det är just vinterjackan vi ska prata om i den här artikeln. Vill du istället läsa om bärjackor mer generellt så skriver vi lite om det i vår artikel Vandra med bebis – 10 grymma tips!

Vinterjacka för gravidmage och bebis i bärsele

Vinterjacka för gravid

En växande mage är för de allra flesta en tid av spänning och glädje. En tid då en ny period i livet liksom står och knackar på dörren. Är det första gången är det mycket som är omtumlande och nytt. Kroppen växer (på ställen man aldrig kunnat ana) och man ställs inför problem man tidigare aldrig reflekterat över. Hur banalt det än låter så kan faktiskt vinterjackan vara ett sådant problem. HUR ska man få vinterjackan att nå runt den växande kulan? En del löser det provisoriskt med att låna partnerns vinterjacka. Andra köper en extra stor vanlig jacka (med katastrofal passorm).

Och det mesta funkar, för det är ju en relativt kort period. Men kanske ändå vill du ge dig själv och den växande magen en riktigt bra grej. En vinterjacka för gravidmage och barn i bärsele. För det finns en väldigt smarta lösning. Mamalila har nämligen en riktigt skön vinterjacka som liksom ett trolleri går att omvandla både till gravidjacka och till en bärjacka.

Vinterjacka för gravidmage och barn i bärsele

Genom två olika paneler går Mamalilas vinterjacka WinterWander att omvandla från en ”vanlig” vinterjacka (som är riktigt snygg dessutom!) till att kunna bli en gravidjacka eller en bärjacka där bärsele och barn får plats innanför. Vinterjackan är alltså snygg nog att bäras och användas i vardagen under flera år framöver. Och med en enkel panel som knäpps i framtill går den att förvandla till en vinterjacka som täcker också den växande magen.

När barnet sedan är fött och du vill vara säker på att barnet är lika varmt som du också under vintern så knäpper du istället i bärpanelen. Barnet får sitta i din vanliga bärsele (funkar lika bra med bärsjal!) och håller sig varm och go innanför din jacka. Hur smart?!

Vinterjacka för gravidmage och barn i bärsele
Vinterjacka för gravidmage och barn i bärsele

Barn i bärsele – varm och go innanför din egen jacka!

Innan jag (Emma) födde mitt första barn såg jag fram emot tiden då jag inte längre skulle ha gravidmagen putandes ut vart jag än gick. Att jag istället skulle ha bebis på exakt samma ställe fast sittandes i en bärsele anade jag knappt. Och att jag dessutom i princip vart jag än gick skulle bära mitt barn så där kunde jag verkligen inte föreställa mig. Vadå, barn sitter väl i vagn? var min bild av föräldraskapet. Det visade sig snabbt att det inte bara var jag som hade åsikter om hur vi skulle förflytta oss, jag och min nyfödda… ;) Bärselen blev direkt världens bästa grej! Helt plötsligt kunde vi göra alla möjliga saker tillsammans. Både inomhus hemma och långt ute på äventyr. När jag nu, med tredje barnet dessutom hittat en jacka som funkade tillsammans med bärsele blev vardagen och äventyren SÅ mycket enklare.

Att kunna ställa vagnen och bära mitt barn nära har så väldigt många fördelar. Men mer om det i en annan artikel. Här i den här artikeln vill vi väldigt varmt rekommendera en vinterjacka med bärpanel från Mamalila. Mamalila har nämligen förstått helheten med att använda bärjacka. De har fattat att en bärjacka behöver klara alla möjliga väder. Regn, minusgrader, vind och så vidare… Och med oss som hårdtestare har jackan verkligen satts på prov. Därför kan vi utan tveka rekommendera en Mamalila vinterjacka för gravidmage och barn i bärsele!

Vinterjacka för gravidmage och barn i bärsele

Smarta detaljer!

Mamalilas vinterjacka för gravidmage och barn i bärsele har många smarta detaljer, det är sådant vi gillar! Några av dem är:

  • två separata paneler, en för gravidmagen och en för att bära barn i bärsele
  • jackan är HELT vattentät och har tejpade sömmar!
  • en mjuk mudd innanför ärmslutet gör att kylan inte kryper in
  • luva/tak som gör att bebis är skyddad från regn
  • en tryckknapp som stänger igen jackan lagom (!) mellan bärare och bebis och som gör att kyla inte kryper in ovanifrån

Psst…. Mamalila WinterWander jacka har kommit i två väldigt snygga färger, berry och marin, nu inför vintern 2022/2023!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *