Våren kommer krypande – boktips

Våren kommer krypande….
Ja idag är där faktiskt lite vårkänsla här i Malmö.  Snödroppar och snöklockor har hittat upp ur rabatterna. Och solen värmer lite skönt och fåglarna kvittrar.

 

I veckan släpptes även en ny bok med just namnet Våren kommer krypande. En barnbok skriven av Jenny Lindqvist. Vi som alltid är nyfikna på böcker med utetema var nyfikna och Jenny skickade oss en bok.

 

Boken handlar om storasyster och lillebror som är ut och lekar i sandlådan. De upptäcker myror som kommer krypande och de undrar var myrorna är på väg. Storasyster och lillebror följer myrorna och längs vägen hittar de olika sorters blommor..
Våren kommer krypande är en super mysig bok med olika roliga inslag så som uppmaning att balansera som en myra eller enkel instruktion hur man kan vårpyssla med vårblommorna. Det finns även möjlighet att lära sig namnet på tio olika sorters blommor.
Jag gillar de färgglada illustrationerna som går i en skön färgton.

 

Det enda som stör mig är att alla barn alltid skall dricka saft i böcker och så även i denna… Så klart egentligen inget konstigt men för min dotter som är 2 år och som inte vet vad saft är så tolkar jag alltid om texterna till något med mindre socker… Men man kan vara lite knasig som förälder ibland… :0)

 

Boken är listad att vara för barn i åldern 3-6 år. Vilket nog kan vara passande. A 2 år kunde absolut tycka boken var spännande och att följa myrorna men hon var nog snäppet för liten för att följa vissa av instruktionerna och att lära oss 10 sorters blommor var lite för tidigt för henne.

 

Boken är en del i en serie och i höstas (hösten 2017) släpptes Hösten knackar på som även den handlar om storasyster och lillebror. I höstboken kan man lära sig om olika sorters löv. Vilket absolut hör till höstens uteaktivteter. Vi får kankse läsa och skirva om den efter att vi njutit av kommande vår och sommar och får återkomma när löven börjar byta färg.

 

Man kan ju ana/hoppas att det även är en vinterbok och en sommarbok på ingång. Men vi vet faktiskt inte. Men just nu är det våren som är på väg och vi håller tillgodo med att läsa om våren, följa myrorna och lära oss hur förgätmigej ser ut.

 

Glad vår och trevlig läsning!
Jenny

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *