Boktips: Se upp för krokodilen

Vi brinner för att inspirera föräldrar och barn att komma ut mer tillsammans. Och med jämna mellanrum passar vi på att tips om böcker som vi hittar på temat att vara ute, friluftsliv eller barn och rörelse. För att läsa är också viktigt för barns utveckling. Och ett fantastiskt mysigt sätt att upptäcka och lära tillsammans.

Idag tipsar vi om en härlig bilderbok som på ett mysigt sätt illustrerar en härlig gemenskap mellan en pappa och hans dotter. En bok om att åka på äventyr tillsammans. Den handlar om Tora och hennes pappa som åker till skogen för att tälta.

När jag såg denna boken för första gången kunde jag inte slita mig från den. Den talade till mig och jag tänkte att den här boken var intressant för oss med friluftsintresse.

Akta dig för krokodilerna!

Några månader tidigare hade jag och dottern vandrat i Söderåsens nationalpark och när dottern då ca 3 år gammal sprang på spången nere i dalen ropade hon: Akta dig för krokodilerna!
På måndagen efter när jag hämtade dottern på förskolan berättade personalen att A hade berättat att hon hade varit på äventyr och bestigit berg med mamma och morfar. De frågade lite fint har ni gjort det i helgen… Och det stämde ju. Vi hade ju ”bestigit” kopparhatten som absolut räknas som berg i ett barns ögon. Men hon hade även berättat att de hade blivit jagade av krokodiler, vilket nog gjort att de inte riktigt trott på hennes berättelse…. Men det stämde ju ändå på något sätt för vi hade ju sprungit där på spången och försökt akta oss från krokodilerna. Både jag, dottern och morfar…..
Så det var absolut igenkänning när vi läste denna fina bok.

se upp för krokodilen

Se upp för krokodilen

Författare: Lisa Moroni & Eva Eriksson
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 978-91-638-7211-2
Skriven: 2013
Åldersrekommendation från förlaget: 3-6 år

Vad handlar boken om

Se upp för krokodilerna handlar om Tora och hennes pappa som åker ut på äventyr. Pappa har semester och de skall åka ut i vildmarken och tälta tillsammans. Och leta efter de vilda djuren.

Med sina ryggsäckar på ryggen beger de sig in i skogen för att leta efter de vilda djuren. En måste titta noga, säger pappa. Men med Toras barnfantasi kan en se djur lite varstans.

Skildrar ett äventyr på ett strålande sätt

Bilderna och illustrationerna i denna boken är jätte fina och de har fångat barns härliga fantasi på ett fantastiskt fint sätt tycker jag.

Eva Eriksson som har gjort bilderna är en prisbelönt barnboksillustratör och hon har även tecknat bilderna till Max böckerna av Barbro Lindgren.
Läs mer om Eva Eriksson på Wikipedia
Lisa Moroni och Eva Eriksson står även bakom böckerna om Julia som våra barn älskar.

Jag blir glad av att läsa den och även min dotter tyckte det var roligt att läsa. Vi kunde gemensamt prata om vad som hände Tora och hennes pappa och på en härligt sätt koppla det med när vi är ute. Lite spännande, rolig och mysig på samma gång. Älskar ju böcker som visar på att det är fullt möjligt att ge sig ut och tälta i skogen med sin barn. Vilket jag absolut tycket Se upp för Krokodilen gör.

Så kan varmt rekommendera denna bok. Så låna den på biblioteket eller köp den i present till någon som kanske vill ut på mer äventyr.

Köp boken på Bokus

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *