Utemaning 37 – Utebingo


BINGO!!!!
Utmana varandra eller jobba tillsammans för att utforska vad som finns i naturen samtidigt som ni fyller era bingobrickor.

Nu är det dags att klä sig efter väder och gå ut på en promenad i naturen och leta efter olika saker.

Material och förberedelse

  • På utebarn.se finns färdiga bingobrickor att ladda ner och skriva ut i tre varianter med olika svårighetsgrad:https://utebarn.se/utebingo/
  • Vill man inte använda dessa kan man göra egna – det måste inte vara med ”fotobilder” ni kan lika gärna rita eller skriva.
  • Vid regn eller fukt kan det vara praktiskt att ha sin bricka i en plastficka och i denna kan man även välja att samla sina fynd.
  • Penna om ni vill bocka av vad ni hittat.
  • Påse om ni vill stoppa fynden i något annat än plastfickan.

Ladda ner Utebingo – för de mindre barnen gratis.

Ladda ner Utebingo – för de lite större barnen gratis.

Ladda ner Utebingo – för vuxna barn gratis.

Utebingo

Gör så här

Ta med er era bingobrickor och ge er ut på jakt. Sätt ett kryss för det ni hittat och/eller stoppa ner fyndet i plastfickan, en påse eller fickan. Vissa saker kanske inte lämpar sig för att tas med men kan ändå vara perfekta för att ha med i sitt bingo.

Detta kan också vara en bra lek/aktivitet att ha med sig om man vill gå en längre promenad i naturen än man tror att barnen egentligen tycker är roligt om man bara ska gå. Flera av våra utemaningar och andra lekar kan fungera till detta – gör vandringen rolig! Då går benen av sig själv mycket längre än om man ”bara går”.

Variant

Gör ert eget bingo med de saker som intresserar er att leta efter. Kanske innehåller det bara träd eller bara insekter eller något helt annat.

Hitta 1 av en sak, 2 av nästa osv.

Färdigheter 

I denna utemaning tränar vi fantasi, rörelseglädje, grovmotorik, finmotorik, glädje, koncentration, sinnen, planering, problemlösning, självständighet, iakttagande, kommunikation, gemenskap, hänsyn, matematik och naturkunskap.

Mer om Veckans Utemaning

Veckans Utemaning lanserades första gången 2019. Dessa var väldigt uppskattade av våra läsare och vi har fått önskemål att köra igen. Så 2021 kör vi en repris på våra uppskattade Utemaningar. Häng på!

Gå med i vår VIP Facebook-grupp och berätta att ni utfört veckans Utemaning: https://www.facebook.com/groups/1178124189011639 

Lägg gärna upp en bild på Instagram för att inspirera ännu fler att anta veckans Utemaning. Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse. Använd hashtagen: #Utemaning och tagga gärna oss @utebarn.se så vi få se alla härliga bilder. 

Veckans Utemaning

Utebarn.se är initiativtagare av Veckans utemaning och vårt syfte är att öka rörelsen hos barn. Endast 1/3 av barnen i Sverige rör på sig tillräckligt och stillasittandet är som störst när barnen är hemma med sina föräldrar. Det vill vi ändra på. Vi vill hjälpa föräldrar att hitta idéerna och inspirera till mer rörelse i vardagen. Det behöver inte vara så svårt och vi garanterar att ni kommer få många roliga stunder ihop!

Funderar du fortfarande på om Veckans Utemaning är något för dig? Sluta fundera och haka på! Genomför det på ett sätt så det passar dig så kommer det bli super roligt! 

Kampanjen stöds av våra vänner på Gneis som gör funktions- och utekläder för barn av hög kvalitet. Gneis har precis som vi en passion för att barn ska få vara ute och röra på sig mer. 

Gneis funktionskläder

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *