Test av Gneisoveraller – ett första intryck!

En av våra testfamiljer kör under vinter 2018/2019 ett test av overaller från Gneis. Vi låter här Anna berätta om deras första intryck av overallerna!

Vår testfamilj ska den här säsongen testa overaller och handskar från Gneis. W ska testa Supershape och J ska testa Minishape 1. Dessutom ska vi testa handskarna Thumb tumhandske och Mitten baby. En fullständig recension kommer efter säsongens slut, men nu efter några veckors test skulle vi vilja beskriva lite under vilka förutsättningar som vi testar plaggen och ge lite första intryck.

Vi har hört många nöjda röster kring Gneis sedan tidigare och vi har också testat två olika skalställ tidigare. Därför är vi väldigt nyfikna på hur de fodrade vinteroverallerna kommer att fungera och vi kommer att sätta dem på hårt prov.

Glädjen var stor när overallerna kom. Store W har ganska mycket åsikter om vad som är fint och inte, och har var verkligen supernöjd med sin nya fina overall. Passformen till båda barnen är klockren. Vi gick på storleksguiden på Gneis hemsida och valde en stl 98 till W trots att han passerat 100 cm nu. J är 76 cm och testar en stl 80 och den är lite lång utan skor, men passar väldigt bra med.

Vi bor i Skåne och det betyder att vi har skånsk vinter, läs lera och slask. Jag är alltid lika förvånad när jag läser på begagnatsidor att ytterkläder inte är tvättade. Det är liksom inte ett alternativ för oss. Vi tänkte bjuda på några bilder från när vi hämtat W från förskolan. Jag hör ibland föräldrar som säger att deras barn inte är ute så mycket på förskolan. Det gäller som tur är inte vår. Här är de ute i alla väder och de får också leka vilka lekar de vill. Men det innebär också att overallen kan se ut så här vid hämtning.

Ibland räcker det att bara låta torka och sedan borsta bort smutsen, men i fallet ovan så spolar vi helt enkelt overallen under kranen. Ofta räcker det och en stund i torkskåpet, men efter flera sådana dagar efter varandra blir det dock en omgång i tvättmaskinen.

Vi ser också fram emot en härlig veckas skidsemester i Idre. Temperaturen kan där ofta var lägre än 20 minusgrader, så vi kommer också att testa hur väl overallerna klarar kyla och snö.

Hittills så har inget av barnen varit blöta oavsett tillfälle. En eftermiddag hade vi fått slask och då måste det ju lekas i och med. Efter en timmes geggande var W:s handskar väldigt blöta på utsidan, men inuti var han torr om än något kall. Vi får testa med tunna ullvantar under nästa gång.

Överlag står overallerna fint emot både väta och smuts trots den hårda behandlingen. Det ska bli intressant att se hur de fungerar under säsongen.

Följ länken för att kolla in Gneis vinteroveraller!

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *