Skånes djurpark – en familjeutflykt till Skånes mitt

Vi vill för transparens och tydlighet gentemot våra läsare berätta att vi blev inbjudna till en pressdag/bloggdag med Influencers of Sweden till Skånes djurpark. En pressdag innebär att vi inte behöver märka ut det alls och inte heller behöver skriva om det men vi väljer att göra det ändå. För trovärdighet mot er läsare! Och för att vi gärna tipsar er om Skånes djurpark – en familjeutflykt till Skånes mitt! :)

Djuren i parken

Skånes djurpark är världens största djurpark med nordiska djur. Här får du möjlighet att se älg, berguv, brunbjörn, järv, kronhjort, lodjur, myskoxe, varg, gråsäl, ren, räv, visent, grävling, mårdhund, värmlandsfår och vildsvin. Bland annat.

Den dagen vi var på besök var en av de varmare dagarna sommaren 2018, den sommaren som kommer gå till historien som en av de varmaste och torraste. Så vi kan tyvärr inte annat än att hålla med om det som ofta sägs, att när det är varmt är det svårare att se djuren. De sover gärna dolda i skuggan när det är varmt. Men vi var också själva i parken förra hösten, en helt perfekt dag för djurparksbesök. Och då såg vi djur i vartenda hägn! Trots vad jag kan bedöma ändå var för djuren stora hägn!

Skånes djurpark - en familjeutflykt till Skånes mittSkånes djurpark - en familjeutflykt till Skånes mittSkånes djurpark - en familjeutflykt till Skånes mitt

Andra aktiviteter

Skånes djurpark bjuder på många fler aktiviteter än ”bara” djuren!

Svalka dig i vattenlandet

Det finns ett mindre vattenområde där vatten sprutar upp ur marken och där både barn och vuxna kan svalka sig varma dagar. Dessutom finns två vattenrutschbanor, varav den ena var öppen den dagen vi var där. Superkul tyckte både vi vuxna och barnen! Det fanns möjlighet att åka både med och utan åkmadrass och supertrevlig personal gav korta instruktioner inför och hejade på alla modiga små barn!

Hälsa på hos Fåret Shaun

Fåret Shaun bor numera på Skånes djurpark! Denna underbara karaktär har både lekområde, egen souvenirshop och följ-med-traktorn-upplevelse! Kul tyckte barnen, både små och stora. Men de små var inte helt nöjda med grisarnas spruta-vatten-bus… ;)

Skånes djurpark - en familjeutflykt till Skånes mitt Skånes djurpark - en familjeutflykt till Skånes mitt

Expedition UPP

Minimilängd och gå-själv-krav sållar bort både barnvagnar och alltför små fötter på denna upplevelse som helt och hållet är tänkt som något för de lite äldre barnen. Riktigt kul och spännande tyckte vår 5-åring! 350m långt och upp till 9m högt bana genom skogen, över hängbroar och från plattform till plattform. Maxantalet 5 personer på varje hängbro/plattform gav en dimension till i spänningen tyckte alla barn som entusiastiskt räknade och funderade på hur alla skulle lösa att passera varandra.

Skånes djurpark - en familjeutflykt till Skånes mitt

Upptäckarpasset

”Alla gäster som kommer till Skånes djurpark ska känna sig som riktiga upptäckare genom att utforska djur och natur i parken. I passet finns roliga och kluriga uppgifter och uppdrag att lösa. Varje löst uppgift och uppdrag ger en stämpel i passet. När du har samlat ihop alla stämplar visar du upp ditt Upptäckarpass i Baslägret och får ett officiellt Upptäckardiplom! ” skriver Skånes djurpark själva om denna upplevelse.

Våra barn var för små (5, 2, 3 samt 6 mån) för att tillräckligt mycket förstå och uppskatta det hela. Troligen hade 5-åringen gillat upplägget om han fått med sig en vuxen till att hjälpa honom igenom det. Men vi ser fram emot denna att testa på upptäckarpasset när barnen blir lite större!

Kikarna som går att köpa eller låna för 50kr i deposition var en riktig höjdare för alla barnen! De spanade på djur och den leken har följt med hem efteråt och de leker både detektiver och upptäckare med de nya kikarna vi köpte på plats!

Skånes djurpark - en familjeutflykt till Skånes mittSkånes djurpark - en familjeutflykt till Skånes mitt

Camp Oak

Testa på att sova ute, i tält på Skånes djurpark! Något vi inte gjorde denna gången men är väldigt (!!) sugna på att testa en annan gång!

Läs mer om Camp Oak !

Bra att veta!

Pris: Vuxen högsäsong/lågsäsong: 289/199 kr

Barn i åldern 3-12 år högsäsong/lågsäsong: 189/169 kr

Barn under 3 år går in gratis

Öppettider: 10.00 – 18.00

Barnens upplevelser: Våra barn uppskattade dagen väldigt mycket! Detta trots att vi var på Skånes djurpark senast i höstas. De tyckte dock att det var lite tråkigt att så många djur sov i skuggan pga värmen. Men vattenlekdelen och vattenrutschbanan var desto mer populär!

Vi vuxnas upplevelser: Vi vuxna gillade väldigt mycket att det är en park som passar många olika åldrar! Vi gillade också att vi fick möjligheten till att gå backstage och möta uttrarna!

Vagn/handikappanpassad: Vi gick runt hela parken med två vagnar utan problem. Enda begränsningen vi stötte på var på Expedition UPP. Vi fick till och med ta med våra barnvagnar in på restaurangen Stallet!

Läs mer

www.skanesdjurpark.se

Branschkollegor från Inos

Eftersom vi var där tillsammans med ett gäng bloggare vill jag såklart också tipsa er om att läsa mer om deras upplevelse av dagen.

Annika Olsson som bloggar på gylleboannika.blogg.se skriver om sina nostalgiska minnen från när hon var på Skånes djurpark med sina döttrar när de var små. Och det råder ingen tvekan om att hon var mycket nöjd med dagen! Läs Annikas inlägg om Skånes djurpark!

Malin Martinsson (bloggar på fnulan.se) skriver om sin och sin dotter Miras dag under rubriken Skånes djurpark IGEN =) !

Jessica Svensson (bloggar på guardista.com ) skriver om sin dag med make och sonen i inlägget Skånes djurpark

Joanna Svärd bloggar om ffa ekologisk skönhet och hållbart vardagsliv på joannasvard.com men skriver i sitt inlägg Skånes djurpark med vänner och familj om vår dag där.

Sara Ellström skriver om sin och sin familjs upplevelse på Skånes djurpark.

Skånes djurpark - en familjeutflykt till Skånes mitt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *