Recension av Skiddis skalbyxor

Sammanfattning: Skiddis skalbyxa får fint omdöme av de två testbarnen och dess föräldrar! Kul att se ett nytt märke på marknaden och som direkt fått med många avgörande detaljer! Enda vi kan skicka med till Skiddis framöver är att göra byxor också i en neutral färg, exempelvis svart, för att kunna matcha till den jacka man kanske redan har i barnets garderob! Tack för att vi fick göra en recension av Skiddis skalbyxor!

Barnets upplevelse och spontana kommentarer? Sköna och enkla att dra på. Snygg färg! 

Testfamiljens totala upplevelse av testkläderna? Är plagget nu efter er användning i sådant skick att ni skulle kunna tänka er att köpa ett motsvarande i det skicket? Väldigt smidiga och genomtänkta byxor. Passformen är fin samtidigt som byxorna bara är att dra på. Bra när det är bråttom ut! Tyget är otroligt smutsavvisande och ser i princip nytt ut trots ett års flitig användning. Vi skulle gärna köpa byxorna begagnade. Vi skulle råda att köpa barnens aktuella storlek så att den fina passformen kommer till sin rätt. Detta bör vara skalbyxor med gott andrahandsvärde, så bättre med rätt storlek från början. Känns bra att tyget i byxorna är återvunnet och att de tillverkas nära.

Vilket märke testar ni?  Skiddis skalbyxa navy blue 

Vilken storlek har barnets testkläder? Vilken storlek har barnet vanligtvis i kläder?  Enligt rekommendationerna på hemsidan valde vi en storlek större än vad barnen hade vid testets början. W testade 134/140 och var vid teststart 122/128 i storlek. J testade 110/116 och var vid teststart 98/104. Rekommendationerna att gå upp i storlek hittar jag inte längre på skiddis hemsida. Vi skulle rekommendera att välja barnets aktuella storlek, i alla fall om ditt barn är känsligt mot bylsiga kläder.

Hur upplever ni storleken? Hur har ni tyckt att passformen varit? (Rörelsemöjlighet, fastnar de någonstans?, glider kläderna ex. om byxorna glider upp från kängor/stövlar?, kall glipa mellan ex. jacka och byxa?, finns det förböjda armbågar/knän?)  Vi bedömer Skiddis som normala i storlek. Byxorna är därför för stora när vi börjar testet. De känns då bylsiga och J vill inte använda sina. Men, han växer i byxorna efter några månader och när han når ca 105 cm i längd sitter de jättebra och han använder dem gärna. Båda barnen är ganska smala, men byxorna går enkelt att reglera i midjan med gummibandet med tillhörande stropp-lås. Det behöver bara ställas en gång och sen är det bara att dra på byxorna. På 110/116- byxan finns hällor som håller byxorna bra på plats över skon. Det finns inte på 134/140 byxan, vilket nog är en bra avvägning vad gäller ålder på barnet. Bensluten sitter ändå bra nere om skon utan att åka upp. Mot låga skor kan det bli en glipa, men mot halvhöga skor sitter byxan kvar. Förböjda förstärkta knän ger bra rörelsefrihet. Byxorna är precis lagom vida och är lätta att dra på ovanpå andra byxor utan att det blir bylsigt. Materialet är också otroligt mjukt och följsamt. Framförallt W klättrar väldigt mycket och byxorna följer med väldigt smidigt.

Färg? Blekt? Den blå färgen är inte det minsta blekt trots flitig användning under ett års tid.

Är testkläderna begagnade eller nya? Nya

Har ni tvättat testkläderna? Har ni återimpregnerat de någon gång? Nej, det har inte behövts. Tyget är väldigt smutsavvisande och det har räckt att torka av dem med en fuktig trasa. Även efter lek i lerpölar. De förstärkta delarna drar till sig lite mer smuts, men resten av tyget är otroligt lätt att hålla rent.

Slitna partier? Slitna/trasiga/hela fothällor? Utsatta partier (rumpa + knän) är förstärkta. Trots flitig användning ser byxorna fortfarande i princip nya ut. Hällorna syns det visst slitage på men de skrapas ju mot marken.

Har barnet blivit blött igenom någon gång? Berätta om hur det använts i blött väderlag.  Barnen har alltid varit torra, trots krypande i vattenpölar håller byxorna torrt.

Har ni haft andra skalkläder/annan overall parallellt? Om ja: berätta gärna om varför och vilket barnet själv helst har valt. Ja, vintertid har vi använt fodrade vinterkläder eftersom barnen föredrar det framför flera lager. Annars har skiddis-byxorna varit enda skalbyxan. När storleken väl passade var det aldrig någon diskussion om byxorna skulle användas, de drog gärna på sig dem.

Kan barnet själv klä på/av sig? Ja! Som nämnts tidigare är vidden på byxorna precis lagom stor, så det är enkelt att bara dra på dem. Gummibandet i midjan gör att byxorna passar direkt när de kommer på.

Kan barnet själv stoppa något i fickorna/stänga dragkedjorna? Fickornas placering? Byxorna har inga fickor.

Hur ser bensluten ut? Snölås? Kardborre? Knappar? Resår? Fothällor? Bensluten har resår + fothällor upp till stl 128. Hällorna är elastiska och går att knäppa av.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *