Didriksons Makalu

Testperson

D 6 år. Har provat Didriksons Makalu i storlek 120 och använder vanligtvis storlek 116/122. Medtestare är D´s pappa. E 2 år har provat Didriksons Makalu i storlek 90 och har normalt 92 i kläder. Medtestare är E´s mamma.

Barnvänlighet

Lite svår att justera bensluten på med kardborreknäppningen. Dragskon i midjan är svår att hantera trots att D är 6 år.

Byxorna lätta att ta på, dock lite tighta i bensluten så svåra att få över stövlar. Fickornas blixtlås (i jackan) är svår att stänga helt själv för E då den går så högt upp. E gillar kardborrestängningen i ärmsluten.

Rörelsemöjlighetdidrikssons makalu

Har inte varit några problem med rörelseförmågan.

En väldigt rak modell i byxorna som kan upplevas aningen tight. Jackan känns bättre generellt.

Vattentålighet

Bra, kan komma in vatten underifrån då det är svårt att få bensluten att sluta tätt. 

Mycket bra! Vattnet pärlar sig fint på ytan.

Slittålighet

Bra men tyget känns mer som regnbyxor än överdragsbyxor.

Upplevelsen är bra även om känslan när man håller i byxorna är som om de skulle vara lite tunna och ömtåligare än de faktiskt är.

Andningsförmåga

God andningsförmåga.

Bra. Torkar ganska snabbt.

Sammanfattning

Didriksons Makalu upplevs som ett bra överdragsställ / skalställ även om D helst slipper överdragsbyxor för det går snabbare att komma ut då. Men en stor fördel att han själv utan hjälp kan ta av och på sig, alltså inga krångliga moment för att få kläderna att sitta bra. Totalt sett en bra och smidig skalbyxa.

Jackan känns rejäl och genomarbetad och bra i passform. Byxorna känns aningen enkla. Skulle önskat mer figursydda byxor med gummiband vid foten. Totalt sett positiv över stället!

Båda barnen verkligen har älskat kläderna! De är enkla i modellen vilket gör dem lätta att använda! E brukar ofta säga när vi ska ut att han vill ha ”den blå jackan”.

Köp Didriksons Makalu hos Outnorth