BabyBjörn Miracle

Grundinformation BabyBjörn Miracle

Sittställning: hängande benBabybjörn Miracle
Bärsätt: mot bröstet, framåtvänd,
Vikt: 880g
Bärsystem: vadderade axelremmar och ryggplatta Förvaringsfickor: inga
Barnets vikt o längd: Nyfödd (3,5kg) – 12kg.

Testpersoner

Denna bärsele är testad av Jenny tillsammans med sin dotter A under många timmar. Även A´s pappa har flitigt använt den och vi kan därför med säkerhet säga att vi testat den i de flesta olika situationer. A är nu tre månader.

Att ta av och på selen

Denna sele är lätt att ta av och på då den går att knäppa upp så pass mycket att det bara är till att trä i armarna i axelremmarna. Sitt delen av selen knäpps sedan fast i axelremmarna. Alltså en mycket enkel och smidig konstruktion för att både ta av och på bärselen. Extra bra om en vill lägga ner sitt barn sovandes utan att tråckla och knöla för mycket. Det går alltså att knäppa av sittdelen och lägga ner barnet liggandes på tygstycket.

Justering av selen

Alla spännen nås av bäraren även då bärselen sitter på och barnet sitter i. Undantaget är ryggplattan som går att justera höjd på men som måste göras innan selen träs på eller allra helst med hjälp så att avlastningen hamnar optimalt. Denna justering behöver dock sällan ändras på utan kan ofta vara kvar även med olika bärare.

Testpanel Utebarn.se FilipSpännena som dras åt är riktade framåt när en drar, vilket gör det väldigt enkelt att dra åt. Andra selar vi har provat har haft motsvarande justering bakåt vilket är bökigare.

Babybjörn Miracle bärsele är lätt att justera efter barnets storlek, i botten på sittdelen finns en mättabell där ett spänne flyttas efter barnets längd. Minimilängd 53cm och maximum 85cm, ca 15 månaders ålder.

Att trä i och ur barnet

Att trä i och ur barnet ur denna bärsele är enkelt. Bärselen sätts på bäraren och knäpps ihop framtill, barnets hålls mot bröstet och sittdelen av selen fälls upp och hakarna sätts i. En enkel och smidig manöver! En liten nackdel är dock att en behöver lyfta upp sittdelen lite extra för att haka i de övre fästpunkterna och en del bärare tycker att barnet tenderar att bli lite tryckt under den korta stunden.

Hur bekväm att bära?

Vi gissar att Babybjörn Miracle är vidareutveckling på Babybjörn Original och det är i så fall en helt adekvat och smart vidareutveckling. Avlastningen som Miracle-selen gör är betydligt större än Originalselen då Miracle har en ryggplattasom hjälper till att fördela tyngden. Miracles ryggplatta har midjeremmar fram till sittdelens nederkant vilka åtminstone till viss del hjälper till att avlasta tyngden från axlarna på bäraren.

Hur bra sitter barnet?Babybjörn Miracle

Vi upplever det som att barnet sitter bra i denna bärsele. Nackstödet är justerbart utefter hur stabilt barnet är i nacken och går även att fälla ner så att barnet ser ut bra i båda positionerna, både då barnet sitter med mage och med rygg mot bäraren.

Att packa med sig

Babybjörn Miracle känns skapligt smidig att ta med sig då den är relativt mjuk att vika ihop. Dock sitter barnet inte i grodposition eller med bred benställning som rekommenderas utan med benen hängande rakt ner.

Smarta detaljer

Hakarna för att fästa sittdelen är väldigt enkel!

Sammanfattning

En relativt enkel och smidig bärsele som ändå ger bra avlastning och är bekväm att bära. Åtminstone för de mindre bebisarna. Alla spännen känns enkla och lättåtkomliga. Babybjörn Miracle är en bärsele som är bra för de första månaderna då den både ger bra avlastning för många timmars bärande och dessutom är tillräckligt smidig att ta med sig. När barnet växer och behoven förändras skulle vi dock hellre välja en bärsele som gav ytterligare avlastning och var enklare att ta av och på samt att packa med sig. Vi sammanfattar denna bärsele som en ganska bra mittemellanbärsele.