Utebarn.se stödjer Generation pep

Fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor gör att vi mår bra här och nu, och är dessutom två av de mest effektiva sätt som finns att förebygga framtida sjukdom och ohälsa. Goda vanor grundläggs tidigt och det borde därför vara en självklarhet att alla barn och unga ges samma förutsättningar till en aktiv och hälsosam livsstil. Så ser verkligheten inte ut.

Bara tre av tio unga kommer upp i den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, 60 minuter per dag, och bara en av tio äter tillräckligt mycket grönsaker, frukt och bär.

Detta vill vi på Utebarn.se vara med och förändra! Därför ställer vi oss bakom Generation Peps vision – att alla barn och unga ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation, startad på initiativ av Kronprinsessparet.

Vi drivs av glädjen i friluftslivet med barn och vill gärna visa på att det inte nödvändigtvis måste vara så svårt och komplicerat. I många fall uppskattar barnen pinnplockning i parken lika mycket som vi uppskattar en vandring i fjällen… Vi vill inspirera fler till att vara ute mer i vardagen. Hitta äventyret nära dig! Vi inspirerar till att barn skall få vara ute och leka mer. Och detta kommer vi jobba ännu mer och hårdare med framöver. För det är viktigt!

Vi kom i kontakt med Generation Pep första gången förra året en tid efter att initiativet bildats. För lite mer än ett år sedan var vi deltagare på Pep Forum som var en dag med många intressanta deltagare som alla brinner för att bryta den dåliga trenden med en mer stillasittande befolkning och med dåliga kostvanor. Det har nu gått mer än ett år och Generation pep har växt och engagerar idag ännu fler människor, företag och organisationer. Det är så bra. Vi stödjer initiativet och är nu registrerade peppare i nätverket.

Tillsammans skapar vi en folkrörelse för bättre hälsa!
Läs mer på Generation peps hemsida där du hittar massa intressant fakta.  Målet är att verkligen göra en skillnad och en långsiktig sådan!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *