Nedräkning för barn

Stora E fyllde precis 4 år. Och snacka om att 4-årsåldern då barnkalas är den STORA grejen i livet! Han har flera gånger varje vecka, sedan januari månad pratat om sitt 4-årskalas. Om vem som är välkommen och vem som inte är och varför det ibland varierar lite. Om vad han vill göra på kalaset och om vad han önskar sig. Och framför allt…. hur lång tid är det kvar…

Nedräkning

Såhär i efterhand inser jag att vi borde skapat någon form av nedräkning för barn. Det tror jag hade varit visuellt och enklare att förstå än när jag bara konsekvent säga ”det är länge kvar”, ”du fyller inte 4 förrän sommaren nästan är slut” eller ”nu är det ungefär två månader kvar”.

Inför en semester vi har planerad i höst har vi nu gjort en nedräkning i form av små postitlappar på en vägg i köket. Varje kväll när stora E ska gå och lägga sig får han ta bort en lapp.

Vi startade igår. Och glömde ta bort lappen. Men minsann var det det absolut första han sa när han slog upp sina blå imorse! ”Mamma, har du tagit bort lappen?”. Det tog ett par sekunder innan jag kopplade vad han menade… Och jag hade ju faktiskt inte tagit bort lappen, så han sprang genom huset och var lycklig över att själv få ta bort första lappen. Så det får jag väl ändå räkna som en bra typ av nedräkning för barn!

nedräkning för barn

nedräkning för barn

Appar för nedräkning

Nu såhär i efterhand har jag ju kommit på att det finns massor av appar för sånt här. Inte så visuellt för en 4-åring som inte har tillgång till en mobil. Men det kan ju funka finfint för lite större barn! Jag vet inte riktigt när barn börjar få en egen mobil numera? Vad kan det vara, 10-12årsåldern? Hur har ni gjort som har barn som är äldre än mina?

Men för barn som har tillgång till en egen eller som tillsammans med en förälder kan skapa en nedräkning kan det ju vara en kul grej med en app!

Jag laddade ner appen Countdown för att testa och la in sonens födelsedag nästa år som exempel. Kul grej!

Nedräkning för barn

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *