Laga skalbyxor

Frågor till oss på utebarn.se !

Vi på utebarn.se får ibland lite frågor skickade till oss och då vi tänker att det ju mycket väl kan vara fler som funderar över samma sak brukar vi (anonymt såklart!) publicera både frågor och svar här. För att fler ska kunna hitta bra information här hos oss på utebarn.se ! Har du någon egen fråga får du mer än gärna höra av dig på info (@) utebarn.se . 

Hej!

Har ni något tips på hur man lagar ytterkläder som gått sönder? Min sons overall (ny för säsongen) har flera förslitningsskador på benen!

Hälsningar Sofia

Trasiga skalkläder går att laga!

Hej!

Jajemen, vi har faktiskt tre bra tips på hur man kan laga skalbyxor, som det ofta handlar om, eller andra ytterkläder.

Färdiga lagningslappar

För det första kan man köpa färdiga lagningslappar för just skalkläder. Ett exempel på dessa lappar är TEARepair Tear Aid som går att köpa på Outnorth. Har inte använt dessa på barnens kläder dock men på en vuxenjacka och där har den funkat bra. Dessa färdiga lagningslappar är dock förhållandevis dyra, 30x8cm för 199kr. Men ska enligt andras recensioner kunna laga det mesta. Allt från kajaken till cykelväskan. laga skalbyxor

Även klädmärkena själva säljer laglappar. Vi har inte själv använt Gneis laglappar men hört att de är väldigt populära. De kostar endast 49 kr för en lapp. som är 10X10. Där finns laglappar i flera populära färger för barnkläder. Så kolla ex in Gneis laga och reparera sida. De har även en fin film med tips

Spinnakertejp

Ett annat sätt att laga skalbyxor är att tejpa över hålet eller revan med spinnakertejp, alltså lagningstejp för segel till båtar. Finns både svart och vit! Se till att plagget är rent och torrt. Klipp tejpen med rundade hörn så lossnar den inte så lätt! Och så tejpa över revan. Om skalbyxorna är helt ofodrade kan det bli ännu starkare lagning om en tejpar också på insidan av plagget.

Spinnakertejp går att köpa på exempelvis Erlandssons brygga och från dem har vi också lånat bilden.

laga skalbyxor

Silvertejp

Ett tredje enkelt och framför allt billigt sätt är att tejpa med silvertejp. Inte lika hållbart som de två ovanstående alternativen men definitivt en enkel lösning ute på turen!

Lycka till!

Läs mer om skalbyxor

laga skalbyxor