Godaste maten till mattermosen!

Jag, Emma, har köpt mig en mattermos! Jag valde att köpa en Primus då jag tyckte de verkade bra storlek och ett vettigt märke som troligen håller vämre. Nu skall den hårdtestas och se vad den går för.

Då jag aldrig använt detta tidigare så hade jag inte några direkta recept eller förslag på vad jag skulle ha för mat i den. Men ganska många hade berättat för mig hur himla smart det här med mattermos är! Så då kände jag att jag ju såklart var tvungen att testa! Jag gillar ju smarta saker och smarta friluftsprylar i synnerhet! Så jag efterlyste en lista med tips på utflyktsmat i mattermos! Och här är listan på alla fina tips på mat till mattermos som jag fick! Varsågoda! Godaste maten till mattermosen!

Godaste maten till mattermosen! 

Godaste maten till mattermosen!

Kötträtter:

– Tortellini

– Ravioli

– Soppa

– Spaghetti med köttfärssås

– Chili con carne

– Korv (verkar vara klassikern!) En buljong i vattnet så blir det en ”soppa” till. 

– Ost- och skinksås med pasta/ris

– Korv Stroganoff m ris (är det smart med två mattermosar då eller blir det gott att blanda från start?)

– Tacos!

– Taccogryta (köttfärsgryta med tacokrydda och potatisbitar)

– Stekta köttbullar eller korvbitar som läggs ner tillsammans med kokta makaroner

– Gryta eller köttfärssås i termosen och färdigkokt kall pasta att blanda med. Funkar enligt tipsaren fint i alla fall när det har varit varmt ute.

– Det vi har lagat hemma, helt enkelt rester från middagen.

Vegetariska rätter:

– Tortellini

– Ravioli

– Soppa

– Pannkakor

– Spaghetti med någon sås

– Korv (En buljong i vattnet så blir det en ”soppa” till. )

– Grytor med bönor och kikärtor

– Det vi har lagat hemma, helt enkelt rester från middagen.

– Veggibullar enligt Icas recept på Veggie wrap med grönsaksbullar, ärtguacamole och mangosalsa

Fler tips

Om du kör pasta, välj korta varianter, lättare att äta direkt ur! (Himla smart tips det där, typiskt en sådan där tråkig sak att själv behöva komma på…)

I en mattermos verkar en kunna ha ungefär all sorts mat som en har hemma vid matbordet! Det verkar helt enkelt vara som med mycket annat, endast fantasin är det som är begränsningen… Och därför hoppas jag att ni får väldigt mycket nytta av listan med det här inlägget Godaste maten till mattermosen!

Vill du läsa mer om utemat? Läs mer om att äta ute!

Godaste maten till mattermosen! 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *