Test av vattenflaskor för barn

Test av vattenflaskor för barn! Vilka flaskor är spillfria? BPA-fria? Här kommer ett litet test som kan hjälpa dig att välja en bra vattenflaska till ditt barn.

1. Nalgene Grip-n-Gulp 0,375Lnalgeneflaska barn

Spillfri utan kork som ska av och och på! BPA-fri plast och kan praktiskt nog diskas i maskin. Kan dessutom hängas utanpå ryggsäcken då den har ett smart hål förberett för en karbinhake. Ett extra plus för att den är stöttålig och tål tuffa tag!

Pris: 129kr hos Outnorth 
Betyg: 5 av 5 (av mamman som gillar antispillfunktionen, dock skulle nog sonen på 2 år ge den 2 av 5 av samma anledning….)

2. Camelbak eddy Kids 0,4L

Spillfri med sugrör som går ända ner i botten på flaskan. Kräver dock att korken fälls upp för att dricka. BPA-fri plast och kan diskas i maskin. Kan hängas utanpå väskan med hjälp av ögla i locket.

Pris: 175kr hos Outnorth.
Betyg: 4 av 5

3. Sigg SIG 0,3L och 0,4L

Plåtflaska med vridbar kork. Lite enklare för de minsta barnen att dricka ur då ingen spillskyddskork finns som gör det trögare att dricka. När korken är vriden till låst läge kan locket sättas på. BPA-fri plast och gjord till 100% av återvinningsbara material. Funkar också med kolsyrade drycker! Har lite roliga tillbehör som kan köpas till, såsom handtag och fodral.

Pris: 215 kr hos Outnorth
Betyg: 4 av 5

vattenflaska barn4. Sportflaska, Monsters University 0,425L

Plastflaska med stängbar kork. Kräver dock att locket hålls stängt för att hålla tätt. Återvinningsbar plast.

Pris: 59 kr hos Lekmer
Betyg: 2 av 5