Förberedelser

Nytt år och allt vad det innebär. I år är året då jag ska göra merparten av mina #100småäventyr . Än så länge tycker jag att det är riktigt roligt att ha så många små äventyr att se fram emot! Nu har jag mjukstartat lite, framför allt i närområdet och det börjar bli dags att steppa upp lite. Dels genom att vi kommer göra lite småutflykter men vi är också på gång att planera vårens både små och stora äventyr.

För mig är nyckeln till att komma ut och iväg förberedelser. Om allt är förberett är det SÅ mycket enklare att få med sig allt man behöver, för hur man än vänder och vrider på det är det en hel del som behövs med när två barn ska iväg! Jag brukar lägga fram i högar det barnen ska ha på sig. Sen brukar vi lägga på bänken i hallen allt övrigt vi behöver ha, så som skötväska, kamera, bärsele och så vidare.

Särskilt nu när det är fuktig, kall och blåsig vinter här i Skåne så känns det viktigt att se till att barnen är bra klädda inifrån och ut, enligt lager-på-lagerprincipen.

IMG_6087

Till stora E på 2,5 år blir det i princip alltid lager-på-lagerprincipen när det är plusgrader och därmed oftast ganska rått väder i Skåne. När temperaturen kryper under nollan blir det overall istället. Precis som bilderna visar lägger jag alltid kläderna utspritt såhär. Det gör att E mycket enklare får överblick över vad som ska på och själv klarar det bättre. Ligger kläderna i en stor hög blir det lätt att han går iväg och börjar leka istället…

IMG_6089

 

Till lilla E blir det också en form av lager-på-lagerprincipen men då hon fortfarande är så liten (2 mån) behöver vi oftast inte skalkläder utan vagnen räcker gott! De gånger hon inte vill ligga i vagnen hänger hon på i bärselen innan för min jacka.

Jag har också en ryggsäck som alltid är packad med grundpackningen; en första hjälpenväska, toapapper och handsprit samt lekpåsen. Lekpåsen består av lite olika små lekredskap för utelek, till exempel utebingo, luppburkar och aktivitetskort. Ryggsäcken står alltid klar, bara till att fylla på med matsäcken!