Bästa skalkläderna till barn 2021

Välkommen hit du som undrar vilka som är de bästa skalkläderna till barn 2021! De senaste 7 åren har vi testat igenom en hel rad av olika varumärken som tillverkar skalkläder för barn. Och vi kan tryggt säga att vi har gjort ett gediget arbete. Vår testpanel har under åren bestått av 32 barn och deras föräldrar. Barnen har varit i åldern 1-12 och flera av märkena har vi testat på barn i flera olika åldrar. Barnen har varit av alla sorter, klättrare och krypare, smygare och geggamojafantaster och några av dem slitvargar av klass! Föräldrarna likaså. En del föräldrar har tvättat kläderna minst ett par gånger i veckan, andra ett par gånger per säsong. Men samtliga tester har pågått minst en hel säsong. Det är för oss viktigt att testerna är gjorda under en längre period. Så hoppas du kan känna att du hittar vägledning i vår guide till de bästa skalkläderna till barn 2021.

Läs alla våra tester här.

De kriterier som vi har tittat på är

 • Upplevelse av storleken (stor/normal/liten i storlek?)
 • Passform i olika åldrar (Rörelsemöjlighet?, fastnar de någonstans?, glider kläderna ex. om byxorna glider upp från kängor/stövlar?, kall glipa mellan ex. jacka och byxa?, finns det förböjda armbågar/knän?)
 • Hur har färgen hållit sig? (solblekt? missfärgad?)
 • Slitna partier? Generell slittålighet
 • Vattentäthet? (behov av återimpregnering? har barnet blivit blött igenom någon gång?)
 • Hur har plagget hållit efter en eller flera tvättar?
 • Fickornas placering (kan barnet själv öppna/stänga? kan barnet själv lägga saker i fickorna?)
 • Luvan (kvar vid lek? sikt? justerbar? avtagbar med knappar eller dragkedja?)
 • Andrahandsvärde?
bästa skalkläderna för barn 2021

Bästa skalkläderna till barn 2021

Här presenterar vi en topp 3-lista av bästa skalkläderna till barn 2021. Vi säger stort grattis till dessa tre varumärken som kan leverera fantastiska kläder för alla små och stora utebarn!

 1. Gneis. På första plats utan egentlig konkurrens kommer Gneis. Att få till kombinationen av grym vattentäthet, otroligt slittålighet och dessutom i smidigaste materialet för både små och stora är imponerande. Outstanding!
 2. Polarn O. Pyret. Klassiskt märke där kvalitén faktiskt motsvarar vad de själva säger. Bra vattentäthet, slittålighet som klarar att plaggen ärvs och tillverkas i lite olika modeller för att kunna anpassas till bäraren.
 3. Isbjörn of Sweden. Högkvalitativt varumärke med hög vattentäthet och slitstyrka. Dessutom bra andrahandsvärde och tål att ärvas. Det som sätter Isbjörn of Sweden på tredjeplaceringen är att skalkläderna är ganska styva.

Bästa begagnatköpet

1 – Gneis har riktigt hög andrahandsvärde. Alltså perfekt att köpa nytt om du vill låta syskon ärva och sedan sälja vidare. Eller om du är snabb nog för att få tag på några av de få plaggen som läggs ut begagnat. Kolla ex in här på Sellpy.

2 – Polarn O. Pyret – relativt bra utbud också på begagnatmarknaden. Går att fynda riktigt fina plagg i närapå nyskick för bra pris om du lägger lite tid och energi.

bästa skalkläderna till barn 2021

Märkena vi testat oss igenom:

Bergans – Bra vattentålighet och andningsförmåga och fin passform (åtminstone för de lite smalare barnen). Men tyvärr inte så slitstarka som vi skulle önska till det priset.

Didrikssons – Alltigenom ett bra köp!

Gneis – Outstanding men kostar därefter. Dock högt andrahandsvärde där du får mycket tillbaka när du både låter syskon ärva och sedan säljer begagnat.

Haglöfs

Isbjörn of Sweden – Riktigt hög kvalitet men också högt pris. Värda sitt pris (då de har högt andrahandsvärde) men vi skulle gärna önska lite smidigare material…

Jack Wolfskin – Lite ojämn kvalitet i plaggen. Jackan såg efter testet oanvänd ut medan byxorna var helt utslitna efter två säsonger.

Kaxs – prisvärda för den kvaliteten men svåra att ärva eller sälja vidare. Slits ut alldeles för snabbt av riktigt aktiva barn.

Kuling – Helt ok kvalitet och kommer i många härliga prints och färgställningar.

Napapirji – Riktigt stilrena kläder med äventyrskänsla. Den vi testat var köpt begagnad men höll för det vi utsatte den för även om den mestadels användes som den ”rena” jackan.

Polarn O. Pyret – En av våra topp 3-favoriter! Lite sämre kvalitet än Isbjörn of Sweden men ligger ändå över i topplistan tack vare ett riktigt bra andrahandsvärde och att det därmed också går att få tag på lätt begagnat. Om man inte köper alltför gamla och urtvättade kläder har de hög kvalitet också till både andra och tredje barnet som leker i kläderna.

Pomp de luxe – Snygga som få men tyvärr lite styva i materialet och inte bästa passformen för just mitt (Emma) barn. Men barnet föredrar ändå dessa då färgen och modellen tilltalar henne! Mamman som vill att barnen, oavsett kön, ska kunna leka obegränsade i lera och regn älskar lifehacket att köpa lila och enligt barnet därmed ”fina” skalkläder som ändå är funktionella.

Reima – Vattentåliga och användarvänliga som få men tyvärr inte tillräckligt slitstarka för att placera sig i topp vår lista.

Stormberg – Rejäla kläder som är lite väl styva och breda i modellen.

Tretorn – Här har vi endast testat overallen (som var helt ok, smal och inte så bylsig i passformen) då många (alla?) regnkläder verkar vara galon. Och galon är sannerligen inte vår favorit…

Tuxer – Budgetmärke som håller måttet. Passformen är tyvärr inte den mest utarbetade, dessutom väldigt små i storlekarna (särskilt vuxenkläderna).

U basic (Gekås i Ullared) – Wow alltså. För det priset (129kr för ett par skalbyxor) får man mer än vad man betalar för. Perfekt som det där extra paret som hänger på skolan och riskerar att försvinna…

Bästa skalkläderna till barn 2021
3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *