Båttur från Ålabodarna

För en vecka sedan hade vi vinter med minusgrader på nätterna, hagelskurar och bara några få plusgrader på dagarna. Men över en natt blev det sommar! Vi fick rota djupt ner i lådorna i klädkammaren efter sommarkläder, shorts och solkräm! 

Årets första båttur

Och i förrgår kväll var det alltså dags för årets första båttur. Svärfar köpte förra sommaren en motorbåt och jag som gärna är ute och gärna är vid vatten men allra helst tar mig fram för egen eller naturens maskin är väldigt dubbel till det här med motorbåt. Jag har ett inte helt okomplicerat förhållande till motorbåt… Jag gillar båtliv, friluftsliv, hav och natur. Och min första spontana känsla är att motorbåtar stör mer än de gör nytta. De låter, de släpper ut avgaser, de är opålitliga på något sätt, de skumpar och kränger. 

Motorbåtens fördelar

Men, jag ska ärligt säga att jag börjar se fördelarna. Så otroligt lättillgängligt båtlivet blev! Båten ”bara ligger där i hamn” och ropar på oss. Vi plockar ihop en väska med förstärkningskläder och lite kvällsmat, tar på oss flytvästarna och kastar loss. Inga långa förberedelser, väldigt lite underhållsarbete i jämförelse med ex. en segelbåt och väldigt mycket havskänsla för stunden jag är ute. Och det är DET jag gillar, det ska vara enkelt att vara ute! Och det ska vara enkelt att ta sig ut! Så jag har bestämt mig för att 2017 ska bli året då jag lär mig gilla motorbåtar… Det känns ju också mycket skönare i magen att gilla saker än att ogilla saker, sådär rent generellt… 

Pappan i familjen är nog mest nöjd över farfars båtköp… SOM han längtat! Och som han njuter! Och det har ju onekligen lite med det att göra att jag har som mål att 2017 lära mig gilla motorbåtar! ;) 

4-åringen ÄLSKAR att åka farfars båt! Det finns nog inget bättre, och visst lyser det om honom här på bilden?! Det syns hur mycket han njuter! :)

Lillasyster på 1,5 har däremot lite för mycket sprall i benen för att orka sitta still och njuta sådär väldigt länge… 

Men hungriga blir det av att vara på sjön!! Och en väldigt smidig kvällsmat är plocksallad från valfri matbutik, tortillabröd och crème fraîche. Vattenflaskan och sporken i väskan och så är allt klart. Vi gillar´t!